Sebastian Aho sensaatiomaisessa vireessä: oma ennätys jo nyt uusiksi – ”haamuraja” mahdollisuuksien rajoissa

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho on kunnostautunut tällä kaudella täysin uudella tavalla maalintekijän roolissa.

Aiemmin lähinnä professorimaisena tilanteiden rakentelijana tunnettu 22-vuotias keskushyökkääjä napautti keskiviikon vastaisena yönä jo kauden 31:n maalinsa ohittaen samalla viime kaudella syntyneen aiemman yhden kauden maaliennätyksensä (30) NHL:ssä. Juhlamaali ei auttanut Hurricanesia tärkeään voittoon saakka kotijoukkue Dallas Starsin napattua pisteet maalein 4-1.

Ahon maalimäärät ovat olleet koko NHL-uran ajan nousussa (24, 29 ja 30 maalia). Tällä kaudella parannusta saattaa tosin tulla huomattavasti enemmänkin. 56 pelissä tehot 31+21=52 takonut Aho hätyyttelee nykytahdillaan jopa 50 maalin haamurajaa.

LUE MYÖS: Pelottava tilanne keskeytti ottelun: St. Louis -tähti sai sairauskohtauksen – lyyhistyi tajuttomana vaihtopenkille