Pittsburgh Penguinsin ja Minnesota Wildin välisessä pelaajasiirrossa Wildiin kaupatusta laitahyökkääjä Alex Galchenyukista odotettiin paljon miehen siirryttyä Penguinsiin vasta viime kesänä osana Phil Kessel -kauppaa.

Pisteiden valossa Galchenyukin visiitti Penguinsissä epäonnistui kuitenkin täydellisesti. 26-vuotias entinen kolmosvaraus onnistui 45 pelissä iskemään odotuksiin sekä 4,9 miljoonan dollarin palkkaansa nähden vaisut tehot 5+12. Penguinsin GM Jim Rutherford paljasti tuoreimman treidin jälkeen median edessä asioita, jotka saattoivat vaikuttaa ainakin osittain entisen superlupauksen floppaamiseen Pennsylvaniassa.

– Tässä pieni selitys. Hänen pelityylinsä ei välttämättä sovi pelitapaamme. Se saattaa olla osatekijä, mutta fakta on se, että hän loukkaantui harjoitusleirin aikana. Hän ei kertonut siitä kenellekään. Kyseessä oli paha nivusvamma, mutta hän yritti silti pelata kivun kanssa, Rutherford avaa.

– Lopulta hänen oli kerrottava siitä, minkä jälkeen hän missasi joitakin pelejä. Hän palasi takaisin, muttei koskaan noussut tasolleen. Luulen, että kyse oli itseluottamuksesta. Mutta silti hän käsitteli asian hienosti. Hän on hyvä jätkä, joka ei koskaan valita ja joka tekee jatkuvasti kovasti töitä. Toivon, että seuranvaihto saa hänen uransa jälleen nousuun, Rutherford kommentoi medialle.

Syksyllä 2012 alkaneella NHL-urallaan jo neljää eri seuraa edustanut Galchenyuk on iskenyt parhaalla kaudellaan 30 maalia.

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Näkökulma: Pittsburgh sai viimein haluamansa – onko Jason Zucker Penguinsin puuttuva palanen?