Näkökulma: Pittsburgh sai viimein haluamansa – onko Jason Zucker Penguinsin puuttuva palanen?

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins ja Minnesota Wildin tiistain vastaisena yönä viimeistelemä jättitreidi oli Taylor Hallin kauppaamisen ohessa kuluvan NHL-kauden kovin siirtouutinen.

Penguins sai siirron myötä riveihinsä jo viime kaudella himoitsemansa Jason Zuckerin, jonka vyölle kertyi Minnesota Wildin paidassa 456 NHL:n runkosarjaottelua tehoin 132+111=243.

Penguinsin GM Jim Rutherford yritti jo viime kesänä hankkia 28-vuotiaan laitahyökkääjän hyökkäyksensä täsmäaseeksi, tuolloin vaihdossa sittemmin Arizonaan myytyyn tähtihyökkääjä Phil Kesseliin. Valmiiksi neuvoteltu treidi kariutui lopulta Kesselin vedottua siirtopykäläänsä ja kieltäydyttyä siirrosta Wildiin.

Tällä kertaa vastaavanlaista estettä ei ollut mukana sotkemassa kuvioita, ja Rutherford sai kuin saikin pitkään himoitsemansa hyökkääjän riveihinsä – vieläpä hinnalla, joka ei vaikuta ainakaan joukkueen tämän kauden menestykseen negatiivisella tavalla.

Crosbyn tutkapariksi?

Hyvänä pukukoppipelaajana tunnettu Zucker sopinee nopeutensa ja taitojensa puolesta täydellisesti Penguinsin megatähti Sidney Crosbyn laituriksi.

Crosby on aiemminkin taikonut melko keskinkertaisista laitureistaan hetkessä liigan kuumimpiin lukeutuvia pistelinkoja. Toissa kaudella 33 maalia ja 31 maalisyöttöä iskeneellä Zuckerilla onkin Crosbyn rinnalla kaikki edellytykset nousta jopa piste per peli -tason hyökkääjäksi. Kaiken lisäksi Zuckerin varsin edullinen, cap hitiltään 5,5 miljoonan dollarin arvoinen sopimus ulottuu aina kevääseen 2023 asti.

Rutherford teki Zucker-treidin myötä sen, mitä taannoin lupasi. Seurapomo haluaa nostaa Penguinsin takaisin varteenotettavaksi mestarisuosikiksi vielä, kun 32-vuotias Crosby, sekä kesällä 34 vuotta täyttävä Jevgeni Malkin ovat edes lähellä prime timeaan.

Tuorein treidi olikin viimeistään merkki siitä, että Rutherford aikoo laittaa kaiken peliin varmistaakseen joukkueelleen parhaat mahdolliset asemat taistella NHL:n mestaruudesta seuraavan 2-3 kauden aikana – jopa tulevaisuuden kustannuksella.

Zuckerin kaappaus saattaa parhaassa tapauksessa mahdollistaa lordi Stanleyn kannun paluun Pennsylvaniaan jo tänä keväänä. Viimeistään ensi kaudella, loistoiskussa ennen olkapäävammaansa syksyllä olleen Jake Guentzelin palatessa, kaikki on valmista Crosbyn ja Malkinin viimeistä rodeota varten.

Lue lisää tuoreen Jason Zucker-Alex Galchenyuk-treidin yksityiskohdista täältä.


PÄIVÄN VIHJE: COLORADO AVALANCHE – ARIZONA COYOTES

Dominoiko Colorado Arizonaa vastaan ilman ykköstähtiäänkin?