Ylvästä puhetta! Tehonsa löytäneen Kaapo Kakon tekeminen miellyttää NHL-luotsia: ”Pidän siitä…”

© Kuva: Getty Images

Uransa ensimmäisellä taalaliigan kaudellaan 50 ottelussa tehot 8+11=19 (-18) viimeistellyt Kaapo Kakko on saanut tekemiseensä viime aikoina ruutia selvästi ihan vain tilastoja tuijottamalla.

Oikea laituri on painanut neljässä edellisessä pelissään tehot 1+2=3 (-4). Kakko iski maanantaiyönä Los Angeles Kingsin reppuun maalin ensimmäisen kerran sitten vuoden alun. Rangers voitti 4-1.

– Pidän siitä, miten hän menee maalille, joukkueen päävalmentaja David Quinn sanoi NY Rangersin kotisivuilla.

– Syötön hän sai aiemmin vaikutettuaan ympäri maalin. Nyt hän iski maalin oltuaan siellä.

Osuma oli Kingsin reppuun voittomaali ja tuolla tempulla Kakko teki historiaa. Voitto-osuma oli suomalaistulokkaalle kauden toinen. Määrä ei tietysti kuulosta paljolta.

Toisaalta vain kerran aiemmin 18-vuotias pelaaja on iskenyt tulokaskaudellaan Rangersissa yhtä monta voittomaalia. Tähän pystyi Manny Malhotra kaudella 1998-99.

– Kakolla on enemmän vauhtia ja itseluottamusta. Hän on ollut puolustuspelissäkin paljon parempi viimeisissä peleissä, Quinn jatkoi verraten Kakon nykyhetkeä ja menneisyyttä.

NY Rangersin tilanne NHL:ssä on kahdesta pinnasta huolimatta haastava. Joukkue on viimeistä jatkopaikkaa perässä hälyttävän oloiset yhdeksän pistettä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!