Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Erik Haula viilettää NHL:ssä jääkylmässä vireessä.

Yhdeksän maalittoman ottelun putkessa rypevä porilainen on selvästi turhautunut tilanteeseensa, kertoo The Athletic -lehden Hurricanesin toimittaja Sara Civian.

– En ole ollut vielä molempiin osapuoliin yhteydessä tähän asiaan liittyen, mutta ymmärrykseni toistaiseksi on se, että Haula ei ole tainnut vielä pyytää kauppaamista pois. Molemmat osapuolet ovat kuitenkin hyvin turhautuneita tilanteeseen, joka johdatti myös Haula hyllyttämiseen, Civian kertoo.

Civianin mukaan Hurricanesissa ollaan jo valmiita harkitsemaan radikaalia ratkaisua, eli sopimuksensa tähän kauteen päättävän Haulan kauppaamista.

– NHL:n viikon ottelutauko voi vielä rauhoittaa tätä tilannetta, mutta tämä on vain spekulaatiota osaltani. Jos Haula ja Hurricanes eivät saa erimielisyyksiään korjattua, niin vaihtokauppa on varmasti pöydällä. Pelaajien hankkiminen on vain todella tärkeä osa tätä Hurricanesin systeemiä, Civian valaisi.

Haula ei pelaa tilastojen valossa mitenkään huonoa kautta, sillä 30 otteluun hän on kirjannut komeat tehot 11+8=19. Täytyy kuitenkin muistaa, että 28-vuotiaan suomalaisen tilastoja koristaa hänen mieletön alkukautensa.