NHL-tähti Patrik Laine heitti arvionsa Nuorten Leijonien Kanadan-pelin tuloksesta – meni täysin mönkään

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä liekehtivän Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine osaa pelata kiekkoa, osaa iskeä maaleja, osaa syöttää niitä ja osaa tehdä kaukalossa monta muutakin asiaa. Ennustajan puuhat suomalaiselta eivät sen sijaan menneet äskettäin ihan nappiin.

Winnipeg Sun oli kysynyt Laineelta, että miten hän uskoo Suomen ja Kanadan välieräottelun päättyvän Tsekissä pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

– Suomi lyö heidät sadan prosentin varmuudella, tämä vannoi.

Se ei mennyt putkeen, eikä kyllä mennyt tulosarviokaan.

– Siitä tulee joku 2-1-tulos. Sanon, että kolmannessa erässä tulee maali, varmaan jossain kymmenen minuutin kohdalla.

Ja pelihän päättyi siis vaahteranlehtipaidoille 5-0. Tietysti juurikin kolmas erä oli pelin ainoa maaliton periodi.

Suomi pelaa sunnuntaina alle 20-vuotiaiden MM-pronssista Ruotsia vastaan. Sinikeltaiset hävisivät omassa välierässään lauantaina Venäjälle jatkoajalla luvuin 4-5.

Nuoret Leijonat on ikäluokan hallitseva maailmanmestari ja vuonna 2016 Laine oli voittamassa kultaa Helsingissä. Tuolloin finaalin jatkoerässä kaatui Venäjä Toronto Maple Leafs -tähti Kasperi Kapasen kultamaalilla.

Tykki on painanut tämän kauden läpi NHL:ssä piste per peli -tahdilla. Sesongin 40 ottelua ovat tuoneet tehot 15+25=40. Sunnuntaiyönä Laine tosin jäi pisteittä 2-3-jatkoaikatappioon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä.