Huikea vire! Canadiensin suomalaispelaaja iskemässä pian kaksi ennätystään uusiksi NHL:ssä: ”En ole kuitenkaan tyytyväinen”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin Joel Armia on pelannut NHL:ssä mahtavan syyskauden. Pelaajan aiempi kausikohtainen maaliennätys on 13 häkkiä, ja tehokkain runkosarjakausi on tuonut pinnat 12+17=29.

Koska nyt porilainen on latonut alkukauden 34 ottelussa tehot 12+9=21, menevät sekä maali- että piste-ennätys tällä kaudella uuteen uskoon ilman mitään odottamattomia takaiskuja.

Kuten kuluvan sesongin tilastot osoittavat, on Habsin sisäisen pistepörssin kutoselle maalien tekeminen piirun verran luonnollisempaa kuin niiden alustaminen. Armia on Canadiensin toiseksi ahkerin laukoja, kun hänen lavastaan on lähtenyt 108 kutia. Ainoastaan Brendan Gallagher on ahkerampi tulittaja 142 laukauksellaan.

Nimenomaan Armian veto sai kehuja myös päävalmentaja Claude Julienilta. Hän kehui hyökkääjän laukausta NHL.comin suomenkielisellä sivustolla.

– Hänellä on mahtava laukaus.

– Varsinkin, jos maalilla on ruuhkaa, sinne pitää saada kiekkoja. Jokainen joukkue tekee niin. Heikommistakin kulmista pitää ampua, koska kiekko voi osua matkallaan pelaajiin ja löytää tiensä maalille.

Armia on oppinut käyttämään laukaustaan, ja sen maaliin osumisprosentti 11,1 on Montrealissa viidenneksi paras. Vaikka kudit ovat uponneet, ja maali- sekä piste-ennätykset menevät pian todennäköisesti uuteen uskoon, katsoo suomalainen eteenpäin määrätietoisesti.

– Tavoitteeni on olla joka kaudella parempi kuin edellisvuonna. Tiedän, että minulla on kaikki taidot tehdä tulosta ja pelata hyvin, Armia sanoi äskettäin.

Buffalo Sabresin kesän 2011 ykköskierroksen 16. varaus kertoi lisäksi, että todistetut onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta.

– En ole kuitenkaan tyytyväinen tähän. Haluan koko ajan lisää tulosta ja haluan olla parempi pelaaja.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.