Mike Babcockia viedään jo uuteen osoitteeseen – asiantuntija nosti esille maukkaan vaihtoehdon

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafs vapautti torstaina NHL:n kallispalkkaisimman päävalmentajan Mike Babcockin tehtävistään reilut kolme vuotta ennen miehen jättisopimuksen umpeutumista.

Leafs maksaa konkariluotsille seuraavasta kolmesta kaudesta 5,875 miljoonaa dollaria kustakin, minkä vuoksi seuralla on käytännössä valtaa päätöksessä kanadalaisvalmentajan tulevaisuudesta.

TSN:n kiekkoanalyytikko Pierre LeBrun nosti Insider Trading -ohjelmassa esille yhden kieltämättä maukkaan vaihtoehdon. Kokenut toimittaja nosti nimittäin Babcockin nimen esille sarjaan ensi kauden jälkeen liittyvän Seattlen mahdollisena ensimmäisenä päävalmentajana.

LeBrun uskoo Seattlen nimittävän seurahistoriansa ensimmäisen päävalmentajan vasta alkuvuodesta 2021, joten Babcockilla olisikin rutkasti aikaa vetää happea hektisestä ammattikiekkoilusta samalla, kun mies nostaa Torontosta edelleen tilille kahden viikon välein tipahtavaa jättimäistä palkkaansa.

Eri asia tosin on se, millä kompensaatiolla Babcock on irrotettavissa Leafs-kytköksistään. Markkinoilta saattaa myös tuota ennen vapautua muitakin mielenkiintoisia valmentajapestejä. Ainakin Minnesota Wildin, New Jersey Devilsin sekä San Jose Sharksin päävalmentajan paikalla saatetaan hyvinkin nähdä vaihtuvuutta viimeistään ensi kesänä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!