Coloradon uudelle veskarille sataa kehuja – ”Saa pahat torjunnat näyttämään helpoilta”

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen tshekkiläismaalivahti Pavel Francouz on vakuuttanut varmoilla otteillaan tuuratessaan NHL-seuran loukkaantunutta ykköstorjujaa Philipp Grubaueria.

Vielä AHL:ssä viime kaudella kiekkoillut veräjänvartija joutui syksyllä yllättäen tiukkaan paikkaan Grubauerien jouduttua sairastuvalle alavartalovamman vuoksi.

Vaikka pikakomennus NHL-tason joukkueen kärkivahdiksi olisi monelle varamiehelle varsin jännittävä tilanne, ei Francouzin puntti tutissut.

Tshekkivahti vastasi huutoon komeasti. Francouzin rauhallinen peli-ilme kerää kosolti kehuja joukkuetovereilta.

– ”Frankie” on superhiljainen ja erittäin rauhallinen. Kun hänelle tehdään maali, ei hänestä irtoa edes silloinkaan mitään reaktiota. Häneltä ei näe mitään sekoamisia, Avalanche-puolustaja Ryan Graves ihmetteli Denver Postin haastattelussa.

– Hänellä on rauhoittava vaikutus. Puolustajana se on todella mukavaa, sillä jotkut maalivahdit säntäilevät ja rypevät ympäri maalia. Frankie ei hermoile koskaan. Hän saa pahat torjunnat näyttämään helpoilta ja kaikki luottavat häneen suuresti, joukkuekaveri hehkutti.

Poikkeuksellisen tyynen luonteen lisäksi Francouzin pelityylissä on erityistä räpylä, jota mies pitää oikeassa kädessään.

– Se on hyvin ainutlaatuista ja se antaa hänelle etulyöntiaseman. Hän on niin kova mies maalilla. Kun heittää tuon pienen esteen sinne, auttaa se häntä ehdottomasti, Colorado-hyökkääjä Tyson Jost kehui.