New York Rangers on kaupannut viimeisen parin kauden aikana toisaalle useita pitkäaikaisia luottopelaajiaan.

Nyt listan jatkeeksi saattaa olla tyrkyllä myös koko tähänastisen ammattilaisuransa seuraa edustanut puolustaja Marc Staal, joka on pudonnut ulos manhattanilaisten pelaavasta kokoonpanosta.

Kaudesta 2007-08 asti seuraa edustanut 32-vuotias konkaripuolustaja on seurannut katsomosta joukkueensa kolmea edellistä ottelua, eikä vastuu sitä ennen alkukaudellakaan ole noussut järin suureksi.

The Athleticin kiekkotoimittaja Rick Carpiniello uskoo Rangersin pyrkivän tällä hetkellä jopa savustamaan Staalia ulos joukkueesta. Konkari tienaa nykyisen sopimuksensa puitteissa hulppeaa 5,7 miljoonan dollarin kausipalkkaa. Miehen sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen.

Carpiniello uskookin Rangersin yrittävän saada Staalia luopumaan miehen sopimukseen kirjatusta siirrot estävästä pykälästä. Toimittaja arvioi Staalilla olevan annettavaa pienemmässä roolissa jollekin pudotuspeleihin matkalla olevista joukkueista, joskin Rangersin olisi tehtävä kompromisseja miehen jättisopimuksen poisheivaamiseksi. Käytännössä tämä tarkottaisi luopumista kaupan yhteydessä ainakin yhdestä alkukierrosten varausvuorosta, tai vaihtoehtoisesti toisen ylipalkatun pelaajan ottamista vaihdossa.

Staal on pelannut alkukaudella yhdeksässä Rangersin ottelussa. Puolustavana puolustajana tunnetun järkäleen tehopistesarake näyttää toistaiseksi lukemaa 1+0.