Hallitseva Stanley Cup -voittaja St. Louis Blues joutuu tulemaan arviolta viiden kuukauden ajan toimeen ilman suurinta tähteään Vladimir Tarasenkoa, jonka olkapää operoitiin alkuviikosta.

Bluesin ei kuitenkaan uskota jäävän toimettomaksi tähtilaiturinsa loukkaantumisen edessä. Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman uskookin seurajohdon kääntävän katseensa New York Rangersissä viimeistä sopimuskauttaan pelaavaan laitahyökkääjä Chris Kreiderin, jonka uskotaan vaihtavan seuraa vielä ennen helmikuun siirtotakarajaa.

Rangers ei hankinnoistaan huolimatta vaikuta vielä tällä kaudella valmiilta pudotuspelijoukkueelta, minkä vuoksi GM Jeff Gortonin uskotaankin jatkavan pitkäaikaisten luottopelaajiensa poismyyntiä kesken kauden.

Kenties pahimmin liipaisimella on juurikin seuran paidassa 470 ottelua pelannut 28-vuotias Kreider, joka on pyörinyt siirtohuhuissa lähes koko syksyn ajan. Aivan yksi yhteen viime kaudella 54 tehopistettä iskenyt Kreider ei Tarasenkoa Bluesissa luonnollisestikaan korvaisi, joskin mies toisi ehdottomasti laatua hallitsevan mestarin laitahyökkääjäosastolle.

– Pelaaja, jota Bluesin kokoonpano huutaisi, mikäli he hakevat vahvistusta? Chris Kreider. Hän sopisi joukkueeseen täydellisesti, Friedman täräyttää 31 Thoughts -podcastissaan.

Isokokoinen Kreider istuisi kieltämättä ainakin paperilla loistavasti Bluesin pelitapaan. Samalla miehestä luopuminen olisi luonnollista jatkumoa Rangersin jälleenrakennusprosessissa. Manhattanilaisseura on muutaman vuoden sisään luopunut lukuisista kokeneemmista pelimiehistään, kuten Mats Zuccarellosta, Ryan McDonaghista, Kevin Shattenkirkistä, sekä Derek Stepanista.

LUE MYÖS: NHL-hovitoimittajalta iso paljastus Dustin Byfuglienin tilanteesta – tässäkö poissaolon todellinen syy?