Hurja arvio! Liigavalmentaja vertaa NHL:n suomalaiskomeettaa Teemu Selänteeseen – ”Sama kyky”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin Joel Armia on aloittanut toisen kautensa Habs-paidassa komealla tavalla.

Yhdeksään ensimmäiseen peliinsä 8 (6+2) tehopistettä paukuttanut laituri on etenemässä terveenä pysyessään selkeästi kohti NHL-uransa tehokkainta kautta.

Huima aloitus ei ole jäänyt huomaamatta myöskään Armiaa Ässissä 2010-13 valmentaneelta Karri Kiveltä.

Kivi hehkuttaa entistä suojattiaan vuolaasti ja esittää kovan vertauksen.

– Hän on vähän kuin Teemu Selänne, jonka tunnen erittäin hyvin. Tapa, jolla Teemu teki maalinsa ja miten Joel tekee, jokainen maali on vähän erilainen. Armialla on myös sama kyky, Kivi kuvaa montrealilaisjoukkueen nettisivulla ja jatkaa:

– Hänellä on paljon vaihtoehtoja (maalintekoon). Hän on rauhallinen ja näkee mistä löytyy vapaita paikkoja. Joskus hän ampuu ylös, joskus taas alas. Välillä rystypuolelta, välillä taas kämmenpuolelta.

Kivi kertoo nähneensä aikoinaan jo hyvin pian Armian poikkeuksellisen lahjakkuuden.

– Hän oli tullessaan 17-vuotias ja valtavan lahjakas, yksi seuran (Ässät) suurimmista koskaan. Jo ensimmäisellä viikolla oli selvää, että hän tulisi pelaamaan joukkueessamme koko kauden. Hän oli todella nopea pelaaja, täysin erilainen kuin kukaan muu suomalaispelaaja tuolloin, Kivi hehkuttaa.

Armian yhden kauden NHL-piste-ennätys on toistaiseksi kaudelta 2017-18, jolloin Winnipeg Jets-paidassa syntyi 79 otteluss 29 (12+17) tehopistettä. Ei taida olla kuitenkaan enää kauaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.