Suomalaistaituri sanoi Dallas Starsin tarjoamalle NHL-sopimukselle ”kiitos ei” ja valitsi Liigan – paljasti IL:lle syyn

© Kuva: Getty Images

Suomalaispuolustaja Julius Honka olisi halunnut aloittaa kautensa NHL:ssä, mutta päätyikin lopulta Liigaan kasvattiseuransa Jyväskylän JYPin riveihin.

Dallas Stars tarjosi heinäkuussa rajoitetuksi agentiksi tulleelle Hongalle jatkosopimusta, mutta tähän tarjoukseen jyväskyläläinen sanoi ”kiitos ei”.

Honka vaati siirtoa toiseen NHL-seuraan, mutta vaihtokauppaa ei saatu lopulta kauden alkuun mennessä valmiiksi.

23-vuotias nuorukainen ei kuitenkaan ole pettynyt siihen, että yksikään NHL-seura ei poiminut häntä.

– En ehkä ajattele sitä noin. Odotin, että kausi alkaisi NHL:ssä, mutta tilanne ei muuttunut. Nyt se ottaa varmasti aikansa, ja tärkeintä on pelata täällä hyvin, Honka kertoo Iltalehden haastattelussa.

Viisi kautta Starsin organisaatiossa pelannut suomalainen ei koskaan onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:n puolella.

– Kiekkobisnestä sielläkin tehdään, ja välillä kävi niin, etten päässyt pelaamaan omaa rooliani ja omilla vahvuuksillani. Halusin pelata omaa peliäni, mutta minulle ei annettu haluamaani vastuuta. Sen mukaan piti sitten yrittää kehittyä muilla osa-alueilla, suomalaispakki kertoo avoimesti.

– Itselleni tuli tunne, että haluaisin uusia juttuja. Kaipasin uutta energiaa, ja sitä, että saisin pelata enemmän omaa peliäni. Se pitää päästä nyt näyttämään muualla.

Se, että nähdäänkö Honkaa vielä tällä kaudella NHL:ssä, on vielä kysymysmerkin alla.

– Tuohon en osaa vielä sanoa. Meillä on hyvä meininki JYPissä, ja pelikin hyvällä mallilla. Pleijarit ovat tällä joukkueella ihan minimi, jos jatkamme samaa työntekoa, Honka avasi.

– Mutta vaikea sanoa vielä. Ajan myötä näkee, miten asiat menevät. Eihän sekään huono olisi, jos omassa kotijoukkueessa pääsisi pelaamaan, varsinkin kun Anttonikin (pikkuveli) on täällä.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!