NHL-asiantuntija jyrähti: Auston Matthews ei ole mitään verrattuna Leon Draisaitliin – antoi jyrkän perustelun

© Kuva: Getty Images

TSN:n suorapuheinen asiantuntija Craig Button on nyt aiheuttanut Kanadassa kohua kommenteillaan Toronto Maple Leafsin supertähdestä Auston Matthewsista.

NHL:ssä pelaajatarkkailijana sekä GM:nä toimineen Buttonin mukaan Matthewsia ei voida mitenkään pitää samalla tasolla Edmonton Oilersin saksalaistähden Leon Draisaitlin kanssa.

Button luokittelee tällä kaudella yhdeksään otteluun hirmutehot 6+10=16 takoneen Draisaitlin koko NHL:n TOP-5 -pelaajaksi.

Tähän kivenkovaan NHL:n kärkijoukkoon Matthewsilla ei ole Buttonin mukaan asiaa.

– Kerron teille tämän nyt. Puheet siitä, että Auston Matthews olisi NHL:n parhaita pelaajia täytyy lopettaa. Hän ei ole lähelläkään Draisaitlin tasoa. Tiedän kyllä, että Matthews on maalintekijä, mutta mitä tulee kokonaisvaltaiseen pelaamiseen… Hänestä ei voi puhua edes samassa keskustelussa Draisaitlin kanssa, ennen kuin hänellä on yhtä paljon vaikutusta peliin kuin Draisaitlilla, Button täräytti TSN 1050 -radiokanavalla.

22-vuotias Matthews on aloittanut kautensa loistavasti, sillä 10 ottelun jälkeen hänellä on kasassa jo kahdeksan maalia ja 11 tehopistettä. Tällä tahdilla yhdysvaltalainen rikkoisi runkosarjan päätteeksi 70 maalin rajan.