Toimituksen valinnat: tässä ovat NHL:n TOP 5 maalivahdit!

© Kuva: Getty Images

NHL-kausi alkaa pitkän odotuksen jälkeen ensi yönä. NHLSuomi-sivusto ennakoi alkavaa kautta valitsemalla jokaisen pelipaikan viisi parasta pelaajaa. Voit katsoa myös laajan joukkue-ennakkopakettimme tästä.

Tässä artikkelissa käsittelemme NHL:n parhaita maalivahteja.

5. Tuukka Rask, Boston Bruins

Tuukka Raskin viime kausi alkoi vaikeasti. Lopulta konkarivahti otti pienen aikalisän kiekosta, ja palattuaan kaukaloon hän oli omalla tasollaan. Raskin merkitys joukkueelleen näkyi erityisesti pudotuspeleissä. Suomalaisvahti oli Bostonin tärkeimpiä pelaajia finaaleihin päättyneessä menestystarinassa, josta omaa kieltään kertoo pudotuspelien torjuntaprosentti 93,4.

4. Sergei Bobrovski, Florida Panthers

Sergei Bobrovski on vuosikausia kantanut mainetta huonona pudotuspelipelaajana. Useaan otteeseen venäläisvahdin taso on romahtanut, kun häntä on kaivattu kaikkein eniten. Viime kaudella Bobrovski onnistui kuitenkin pitämään tasonsa myös ratkaisupeleissä ja ansaitsee siksi paikkansa tältä listalta.

Ensi kaudella Sergei Bobrovski edustaa Florida Panthersia. (Photo by Elsa/Getty Images)

3. John Gibson, Anaheim Ducks

Anaheim Ducksin kyntäminen on syönyt osaltaan myös maalivahti John Gibsonin arvostusta. 26-vuotias maalivahti seisoi viime kaudella kuitenkin usein melkein päällään auttaakseen joukkuettaan. Silloin, kun Anaheim voiton pystyi kairaamaan, oli Gibson usein isossa roolissa. Urakka tuskin muuttuu ensi kaudella yhtään helpommaksi.

2. Ben Bishop, Dallas Stars

Siitä ei ole montaa vuotta, kun Dallas Stars päästi eniten maaleja koko NHL:ssä. Ben Bishopin hankkiminen lopetti viimein usean vuoden maalivahtisirkuksen. Jenkkivahti on ollut jo vuosia luotettava viimeinen lukko Dallasin maalilla, mikä on tuonut myös itseluottamusta puolustajien tekemiseen. Jokainen virhe ei enää maksa yhtä paljon.

1. Andrei Vasilevski, Tampa Bay Lightning

Andrei Vasilevskin venytykset ovat olleet viime vuosina tuttua tavaraa NHL:n parhaiden torjuntojen koosteista. Venäläisvahdin bravuuri on napata kiekko hanskalla kiinni selän takaa. Kauniiden torjuntojen lisäksi Vasilevskin paketti järkkyy vain harvoin. Venäläisvahti tuntuu päästävän vähiten heppoisia maaleja selkänsä taakse koko NHL:ssä.

TESTAA: Visa: Osaatko nimetä kaikki uudet NHL-kapteenit?

LUE MYÖS: Katso kuvat: Tässä ovat St. Louisin uudet Stanley Cup -sormukset – mukana upeita yksityiskohtia