NHL-toimittaja: Suomalaistaituri tekemässä todennäköisesti ”puljujärvet” – siirtyy Liigaan?

© Kuva: Getty Images

Suomalaispuolustaja Julius Hongan hankalaan tilanteeseen NHL:ssä saatetaan pian saada ratkaisu.

23-vuotiaalla jyväskyläläisellä ei ole tällä hetkellä NHL-sopimusta, mutta The Athletic -lehden toimittajan Sean Shapiron tietojen mukaan Dallas Stars haluaisi siitäkin huolimatta nähdä puolustajansa perjantaina alkavalla harjoitusleirillä.

– Hongalla ei täydy olla NHL-sopimusta, jotta hän voisi osallistua harjoitusleirille. Teoriassa hän voisi osaa oman vakuutuksensa, joka kustantaisi mahdollisesta loukkaantumisesta tulevat kulut, Shapiro muistuttaa.

Honka ja Stars neuvottelevat parhaillaan jatkosopimuksesta, mutta sen syntyminen on kaikkea muuta kuin varmaa.

– Ei ole uutinen, mutta Stars ja Hongan pelaaja-agentti neuvottelevat sopimuksesta. Honka haluaa paremman mahdollisuuden pelata NHL:ssä tällä kaudella. Hän ei ole kuitenkaan vaatinut kauppaamista pois, mutta se on tiedossa, että Honka näkee ruohon olevan vihreämpää toisaalla, Shapiro kertoo.

The Athleticin mukaan Stars on yrittänyt kesän aikana kaupata Honkaa muille seuroille, mutta sopivaa tarjousta ei ole tullut vastaan. Stars ei halua luopua suomalaisesta ilmaiseksi, sillä joukkueen vaatimuksena on ollut kolmannen kierroksen varausvuoro.

Shapiron mukaan yksi Hongan vaihtoehdoista on paluu Liigaan.

– Hongan liittyminen suomalaisen seuran harjoitusrinkiin on vain entistä todennäköisempää, mitä lähemmäksi NHL:n harjoitusleiriä pääsemme. Honka on menettänyt kaikki harjoituskaverinsa Helsingissä, koska Liiga-kausi on jo alkanut, sekä kaikki suomalaiset NHL-pelaajat ovat palanneet jo Pohjois-Amerikkaan. Tässä kohtaa hän voisi tehdä sen, mitä Jesse Puljujärvikin, eli allekirjoittaa Liiga-sopimuksen, jossa on NHL-optio, toimittaja avaa.

Honka on Starsin vuoden 2014 ykköskierroksen 14. valinta. Viime kaudella nuorukainen pelasi NHL:ssä vain 29 ottelua summaten tehot 0+4.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!