Kuulostaa hyvältä! Kaapo Kakko nauttii Aleksander Barkovin ylväitä kehuja: ”Hänet on kuin tehty NHL-kaukaloon”

© Kuva: Getty Images

LAHTI. Florida Panthersin kippari Aleksander Barkov uskoo, että NY Rangersiin juhannuksena kakkosena varatulla Kaapo Kakolla on kirkas tulevaisuus NHL:ssä. Suomalaistähti kehui -lupauksen perjantaina median edessä Lahden vierailullaan.

– Ei ole Kaapolle mitään erityistä neuvoa. Kaaposta näkee, että hänet on kuin tehty NHL-kaukaloon. Se on tosi hyvä kiekolla, vaikka onkin nuori. Hän pystyy luomaan hyvin paikkoja itselleen ja kavereille, Panthersin kippari suitsutti.

NY Rangers on itse asiassa yllättävänkin kova porukka, jonka muita hyökkääjätähtiä ovat mm. Mika Zibanejad ja Artemi Panarin.

– Kaapo saa varmasti hyvät ketjukaverit vierelle. En usko, että olisi mitään mahdollisuutta sille, että ei pääsisi pelaamaan. Luulen, että tulee pärjäämään tosi hyvin.

Uusi kausi, uudet kujeet

Barkov itse lukeutuu NHL:n kirkkaimpiin tähtiin. Sarjan yksi monipuolisimmista senttereistä takoi viime kaudella runkosarjan 82 ottelussa huimat tehot 35+61=96. Vesi on jo kielellä uuden sesongin alla.

– Yhtä innoissani menen Jenkkeihin kuin aina ennenkin.

– Nyt on uusi kausi ja uusi mahdollisuus. Meillä on aika hyvä porukka kasassa. Kaikki ovat innoissaan.

Joukkue on muuttunut jonkin verran. Esimerkiksi konkarivahti Roberto Luongo lopetti ja maalille tuli toinen tähti Sergei Bobrovski.

Järjestikö Panthers Luongolle muuten läksiäisiä?

– Ei ollut vielä. Se lopetti keskellä kesää, niin kaikki olivat ehtineet lähteä pois. Kyllähän paita jäädytetään jossakin kohtaa, Barkov heitti.

Ikävä Niemisen juttuja

Keskushyökkääjä on hionut uuden kauden alla kuvioitaan yllättäen myös Lahdessa Pelicansin treeneissä. Siellä piipahtanut Barkov on käynyt myös eräällä lahtelaisella salilla muutamaan kertaan. Miksi ihmeessä Lahti?

– Siellä on hyvä valmentaja.

Vai ovatko sentterille tutun Pelicans-luotsi Ville Niemisen jutut niin hyviä, että niitä jaksaa kuunnella vapaaehtoisestikin?

– Ei niitä hirveän kauaa jaksa, mutta välillä niitä tulee ikävä, suomalaistähti veisteli kieli poskessa.

Kesän treenit ovat ilmeisesti onnistuneet.

– Aika monipuolisesti olen treenannut, kuten ennenkin. Kaikkea jonkin verran.

Suveen on kuulunut myös Tampere. Mikä sen kesässä on parasta?

– Sauna, järvi ja kanansiivet.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.