Tästä suomalaisesta NHL:n jopa ykkösvaraus ensi kesänä? Rauhoittelee tyynesti: ”Odotan vain innolla alkavaa kautta”

© Kuva: Leijonat.fi

17-vuotias hyökkääjälupaus Anton Lundell on yksi ensi kesänä käytävän NHL:n varaustilaisuuden kuumimpia nimiä. Esimerkiksi jääkiekkotilastoihin erikoistunut Eliteprospects uskoo, että pelaaja napataan NHL:ään aivan kärkipäässä.

Suomalaishyökkääjä taitaa itse mennä päivä kerrallaan, vaikka hieman kauempana tulevaisuudessa on tulossa isoja asioita.

– Odotan vain innolla alkavaa kautta. Tästä tulee hieno vuosi. Minun tehtäväni on pelata vain mahdollisimman hyvin, Lundell sanoi Leijonat.comin haastattelussa.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden kertoi olleensa tänä kesänä hieman enemmän jäällä. Lisäksi tekniikkaa on hiottu.

– Ne ovat tärkeitä asioita varsinkin mulle, että saa sitä paremmaksi.

– Luisteluvalmentaja tietää ja näkee aina parhaiten vierestä, mitä asioita voi parantaa ja hioa. Sieltä on tullut paljon vinkkejä. Olen tykännyt siitä.

Lundell on liigajoukkue HIFK:n sopimuspelaaja. Joukkueen kausi alkaa perjantaina perinteiseillä Rauman Pitsiturnauksella, mutta tuohon hyökkääjälupaus ei osallistu. Lundell on alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matkassa Yhdysvalloissa.

Olosuhteet tähän aikaan vuodesta kiekkoilulle ovat erilaiset.

– Kun menee alkulämmöille, ulkona on se +30 astetta. On se vähän erilaista. Mutta mukava saada pelit käyntiin. Tätä kuitenkin odottaa aina – ja nyt on saatu ensimmäiset pelit pois jännitettyä.

» Tuleeko Kaapo Kakosta historian ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus? Kaikki ensi kesän draftista erikoissivultamme!