New York Islandersin GM Lou Lamoriellon tämän kesän ainut vapailta markkinoilta tehty hankinta on ollut tähän mennessä maalivahti Semjon Varlamov.

Viime kaudella Colorado Avalanchen riveissä 49 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 90,9 pelannut 31-vuotias venäläiskonkari sai Islandersilta peräti nelivuotisen ja 20 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Islandersin hankinta aiheutti rutkasti ihmetystä, sillä heillä olisi ollut mahdollisuus saada Vezina-ehdokas Robin Lehner kiinnitettyä kaksivuotisella ja 10 miljoonan dollarin arvoisella jatkosopimuksella. Seura kuitenkin päätyi lopulta tekemään jääkylmän tempun ruotsalaiselle.

Sportsnetin asiantuntija Luke Foxilta ei ainakaan arvostanut Islandersin liikkeitä, sillä hän arvioi joukkueen viimeiselle sijalle (31.) NHL:n kesän Power Rankingissä.

– Islanders menetti Vezina-finalisti Robin Lehnerin ja syvyyshyökkääjä Valtteri Filppulan, mutta he saivat pidettyä Anders Leen, Brock Nelsonin ja Jordan Eberlen joukkueessa. Neljän vuoden mittainen ja 20 miljoonan dollarin arvoinen sopimus 31-vuotiaalle Varlamoville näyttää aivan karsealta virheeltä. Jos se myyttinen offer sheet -huhu ei toteudu, niin kauden 2018-19 sensaatio-Islanders on ottamassa ison askeleen taaksepäin, Fox laukoi.