Ehkä yksi NHL:n vapaiden pelaajien markkinoiden yllättävimpiä liikkeitä New York Islandersin viime kauden maalivahdin Robin Lehnerin siirtyminen Chicago Blackhawksiin.

The Athletic -lehden tietojen mukaan kovin moni NHL-seura ei ollut tietoinen Lehnerin saatavuudesta, joten hänelle ei oltu tehty montaa sopimustarjousta.

Blackhawksissa oltiin kuitenkin hereillä ja sieltä tarjottiin yhden vuoden mittainen ja viiden miljoonan dollarin arvoinen sopimus, johon ruotsalaistähti lopulta tarttui.

Lehnerin aika Islandersissa ei tosin päättynyt ilman konflikteja, sillä hän olisi halunnut jatkaa joukkueessa, mutta seura löysi vaivihkaa kesken jatkosopimusneuvottelujen uuden maalivahdin, Semjon Varlamovin, jolle tehtiin neljän vuoden mittainen ja 20 miljoonan dollarin arvoinen sopimus.

Huikean kautensa kunniaksi Vezina-ehdokkuuden sekä Masterton-palkinnon saanut Lehner on nyt avannut taustoja Islandersin jääkylmästä tempusta.

– Neuvottelut Islandersin kanssa alkoivat juuri äskettäin. Niin kuin kaikki muutkin pelaajat, halusin saada sopimukseen lisää vuosia. Kuulin kuitenkin Islandersilta, että se ei ole mahdollista, joten kerroin sitten medialle, että: ”Minua ei kiinnosta kuinka pitkä sopimus on, haluan vain, että se saadaan tehtyä.” Tein tämän, koska rakastan tätä Long Islandin fanijoukkoa, pelitovereitani sekä organisaatiota, Lehner sanoi Chicago Sun-Times -lehden toimittaja Andrew Popelle.

– Saimme lopulta aikaan sopimuksen, jossa oli vähemmän vuosia, mutta tällä kertaa palkka ei ollut kohdillaan. Minulle asetettiin aikaraja, joten sain pohtia tarjousta muutaman päivän ajan. Kun tulin takaisin, niin halusin saada sopimuksen aikaan, mutta he olivat siinä välissä hommanneet jo uuden maalivahdin. Se on totuus, ja jos ihmiset uskovat siihen, niin sillä ei ole mitään merkitystä. Olen nyt iloinen, että voin aloittaa uuden luvun Chicago Blackhawksin kanssa, ruotsalainen tilitti.