Arizona Coyotes ja Pittsburgh Penguins jysäyttivät valtavan pelaajakaupan. Arizona on hankkinut Phil Kesselin, Dane Birksin ja 2021 vuoden 4. kierroksen varausvuoron Pittsburghista. Pingviinit saavat vaihdossa Pierre-Olivier Josephin sekä Alex Galchenyukin.

Kesselin siirtoa on huhuttu jo pitkään. Pittsburgh ei ole vain tähän mennessä onnistunut saamaan miellyttävää tarjousta joukkueelta, johon supertähti haluaisi siirtyä.

31-vuotias Kessel on Arizonalle hurja vahvistus. Hän paukutti viime kaudella runkosarjassa tehot 27+55=82. Kaupassa myös liikkunut puolustaja Birks on kiekkoillut urallaan farmin farmissa ECHL:ssä.

Galchenuyk hankittiin viime kaudeksi Arizonaan Montreal Canadiensissa. Kojooteissa jenkkihyökkääjän taival oli kuitenkin pettymys. Hän viimeisteli 41 tehopistettä ja tehotilasto jäi 19 astetta pakkaselle. Pittsburghia uudessa hankinnassa miellyttää varmasti 4,9 miljoonan dollarin maltillinen vuosipalkka.

Pingviineihin niin ikään siirtyvä Joseph on Arizonan ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2017. Tähän astisella urallaan hän pelannut ainoastaan Kanadan juniorisarjoja, mutta ensi kaudeksi hänen oletetaan siirtyvän AHL:ään.

Lue myös: Phil Kessel valotti siirtoaan edeltänyttä draamaa: ”En enää ikinä tule olemaan pingviini”

Lue myös: Toronto on viimein pääsemässä eroon roskasopimuksestaan? Lähde: kaupat luvassa lähiaikoina