Tässä on Kasperi Kapasen sopimuksen suurin heikkous – kaksi asiaa muodostavat katastrofiyhtälön

© Kuva: Getty Images

Kasperi Kapasen ura jatkuu vielä pitkään Toronto Maple Leafsin paidassa. Suomalaishyökkääjä solmi seuran kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen, joka oikeuttaa hänet 3,2 miljoonan dollarin vuosipalkkaan.

Kapasen tuore sopimus on rankasti etupainotteinen. Hän saa allekirjoitusbonuksia ensimmäisenä vuotena 3,7 miljoonaa dollaria, toisena vuotena miljoona dollaria ja kolmantena vuotena 1,54 miljoonaa.

Isojen palkkioiden vuoksi varsinainen palkka jää selvästi pienemmäksi. Viimeisenä vuotena Kapanen nauttii varsinaista palkkaa 700 000 dollaria kaudesta. Tämä on kuitenkin iso ongelma jatkosopimusneuvotteluiden kannalta tulevaisuudessa.

Kapanen on sopimuksen päättymisen jälkeen vielä rajoitettu vapaa-agentti, ja hänen tulee solmia jatkosopimus Torontoon. Minimitarjouksessa otetaan huomioon edellisvuoden peruspalkka, johon tulee korotus. Näin ollen Toronto voi jatkossa tarjota Kapaselle pienempää sopimusta kuin hänen juuri allekirjoittamansa.

Lue myös: Näkökulma: Kasperi Kapasen jatkosopimus on täysi munaus – mallia voidaan katsoa jälleen Ruotsista

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!