Nämä kaikki seitsemän suomalaista vaihtavat todennäköisesti NHL-seuraa kesällä!

© Kuva: Getty Images

Suomalaisnimiä on pyörinyt viime kuukausina poikkeuksellisen paljon siirtohuhuissa. Yksi lähes varmana pidetty pelaajakauppa nähtiinkin jo, kun Olli Määttä kaupattiin Pittsburgh Penguinsista Chicago Blackhawksiin.

Iso läjä muita pelaajakauppoja tai seuranvaihtoja voi olla vielä edessä. NHL Suomi -sivusto päätti listata kaikki suomalaiset, joiden työnantaja kesän aikana mahdollisesti vaihtuu. Arvioimme huhut kolmeen kategoriaan: lähes varmoihin, todennäköisiin ja villeihin huhuihin.

Lähes varmat

Julius Honka, Dallas Stars
Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers
Antti Suomela, San Jose Sharks

Julius Hongan viime vuosi oli vaikea. Dallas Stars ei löytänyt suomalaiselle mitään käyttöä, mutta samaan aikaan häntä ei haluttu heittää AHL:ään, koska lupaus olisi joutunut sinne siirtolistan kautta. Dallas yrittää varmasti saada edes jotain hyvitystä kauppaamalla Hongan muualle.

Jesse Puljujärvi puolestaan haluttaisiin pitää Edmonton Oilersissa, mutta se silta taitaa olla jo poltettu. Seuran ja Puljujärven yhteinen taival on ollut monessakin mielessä katastrofi, ja suomalaishyökkääjän leiri on ilmoittanut useaan otteeseen, että seuran vaihto on toiveena.

Antti Suomela ei puolestaan kuulunut San Jose Sharksin valmentajan suosikkipelaajiin ja tämän hän sanoi myös suoraan. Suomalaishyökkääjän sopimus on katkolla, eikä San Josella ole hänelle mitään käyttöä.

Todennäköiset

Kasperi Kapanen, Toronto Maple Leafs
Joonas Donskoi, San Jose Sharks

Toronto Maple Leafsin sopimustilanne on mielenkiintoinen palapeli. Ykköstähtiä ja maalivahtia lukuunottamatta seura on valmis kauppaamaan kenet tahansa. Kasperi Kapanen on yksi todennäköisimmistä kauppatavaroista, mutta tilanne elää jatkuvasti. Jos kanadalaisseura saa lisää palkkatilaa, he varmasti pitävät suomalaisen enemmän kuin mielellään, mutta se tarkoittaa jonkun toisen pelaajan kauppaamista.

San Josen palkkatilanne on niin ikään tiukka. Seuralla tulee olemaan vaikeaa pitää kaikki tähtensä, joten jonkun täytyy lähteä. Todennäköisesti lyhyt tikku arpoutuu Joonas Donskoille, joka on helpompi korvata kokoonpanossa.

Villit huhut

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres
Valtteri Filppula, New York Islanders

NHL:n miinuskuningas Rasmus Ristolaista on viety huhuissa Tampa Bay Lightningiin. Vaikka kausi olikin suomalaispakille vaikea, hänen sopimuksensa on halpa ja hän on kaikesta huolimatta erinomainen puolustaja. Buffalo tuskin saisi kaupassa takaisin saman kaliiberin pelimiestä.

Valtteri Filppulan sopimus on jälleen katkolla. Häntä haukuttiin runsaasti ennen kauden alkua, mutta vuoden mittaan Filppula näytti epäilykset vääriksi. New York Islandersilla ei liikaa senttereitä ole, joten Filppulalle tarjotaan todennäköisesti mielellään jatkoa. Palkkakaan ei tässä vaiheessa uraa tule olemaan tähtitieteellinen.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!