NHL-gurut listaavat: Tuukka Rask yhä suosikki – tässä ehdokkaat himoittuun Conn Smyth -palkintoon

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin Tuukka Rask on yhä yksi kärkinimistä arvostetun Conn Smyth -pokaalin saajaksi, arvioi NHL Network.

Suosittu makasiiniohjelma käy läpi ehdokkaat pokaaliin, joka jaetaan vuosittain Stanley Cupin pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle. Voittaja on tullut yleensä Stanley Cupin voittaneesta joukkueesta, mutta poikkeuksiakin on nähty.

Vuodesta 1965 jälkeen on nähty yhteensä viisi Conn Smyth -voittajaa hävinneestä leiristä. Viimeksi sama tilanne nähtiin 2003, kun Jean-Sebastien Giguere voitti MVP-pystin, vaikka Anaheim Ducks hävisi finaalit New Jersey Devilsille.

Sen takia Raskin nimi on korkealla listalla, vaikka Blues on enää voiton päässä mestaruudesta.

– Tämä vuosi on poikkeuksellinen. Tuukka Rask on tehnyt poikkeuksellisen dominoivia juttuja jäällä, NHL Networkin juontaja Scott Braun pohtii.

Urallaan yli 1400 NHL-peliä pelannut asiantuntija Ken Daneyko toivoo, että pokaalin voittaja tulisi silti lopulta Stanley Cupia juhlivasta joukkueesta.

– En ymmärrä lainkaan, että jotkut äänestävät palkinnon saajaa hävinneestä leiristä. Jos ihmeitä ei tapahdu, voittajan pitäisi tulla voittavasta joukkueesta, Daneyko täräyttää.

Kaksikko nostaa esille neljä ennakkosuosikkia. Raskin ohella Conn Smyth -pokaalissa lähimpinä ovat tällä hetkellä St. Louis Bluesin nuori maalivahti Jordan Binnington, puolustaja Alex Pietrangelo ja hyökkääjä Ryan O’Reilly.

– Rask on ollut niin vakuuttava, ettemme voi nostaa Bruinsista muita ehdokkaita tälle listalle. Bluesin kärkinimet ovat pelanneet kaikki loistavasti, Daneyko pohtii.

Blues johtaa finaalisarjaa tällä hetkellä voitoin 3-2, kun sarja jatkuu St. Louisissa. Mestaruuteen tarvitaan neljä kiinnitystä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.