TOP 10: Nämä AHL-pelaajat tekevät läpimurtonsa NHL:ssä ensi kaudella!

© Kuva: Getty Images

Farmiliiga AHL toimii vuodesta toiseen alustana usean NHL-tähden ponnahdukselle kirkkaisiin valoihin. Kiekkoraamatuksi tituleerattu The Hockey News listasi kymmenen AHL-pelaajaa, joilta kannattaa odottaa läpimurtoa taalakaukaloihin ensi kaudella.

Filip Zadina, lh (Detroit Red Wings)

Viime kesän kuudentena varattu tshekkilaituri iski 59 AHL-pelissä 35 pinnaa ollen rautaliigan toiseksi tehokkain ”junnupelaaja”. Pääsi pelaamaan ylhäällä yhdeksän ottelua, joissa 19-vuotias nakutti kolme pistettä. Tarvitsee lisää räjähtävyyttä.

Thatcher Demko, mv (Vancouver Canucks)

Tulevaisuuden supertähti. Toimi USA:n kakkosena MM-kisoissa Slovakiassa. Haastanee paikasta Canucksin ykkösenä viimeistään ensi kauden jälkeen. Tulevalla kaudella 23-vuotias taistelee ykösen paikasta Jacob Markströmin kanssa.

Erik Brännström, p (Ottawa Senators)

Mark Stone -treidissä Vegasista hankittu ruotsalainen superlupaus. Iski Ruotsille neljä maalia U20-kisoissa. Loistava kiekonkäsittelijä on yksi Sensin tulevaisuuden kulmapalasista.

Eeli Tolvanen, lh (Nashville Predators)

58 AHL-pelissä 38 pinnaa nakutelleen Tolvasen läpimurtoa odoteltiin jo viime kaudella. Pelannut vuoden 2015 jälkeen lähes 20 eri joukkueessa (maajoukkueet mukaanlukien). Joko tuleva treenikesä nostaa Tolvasen kasperikapasmaisen hauduttelun jälkeen NHL-pelaajaksi?

Jordan Kyrou, lh (St. Louis Blues)

47 AHL-peliä lähes pinna per peli tahdilla. Oli Kanadan U20-kultaa vuonna 2018 voittaneen joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Pelannut OHL:ssä kaksi kautta lähes 70 syöttöpinnan vuositahdilla. Potentiaalia kärkikuusikon vauhtilaituriksi jossain vaiheessa.

Klim Kostin, lh (St. Louis Blues)

Parin AHL-kauden jälkeen potentiaalia nousta alempien kenttien voimalaituriksi. Ei loista hyökkäyssuuntaan. Ottaako Patrick Maroonin paikan Blues-kokoonpanossa ensi kaudella?

Nic Hague, p (Vegas Golden Knights)

Loistava pudotuspelikevät AHL:ssä. Yhdeksän pinnaa 17 pelissä ja paikka Calder Cupin finaalissa. Vegasin seurahistorian ensimmäinen todellinen puolustajaprospekti. Saanee ainakin tilaisuutensa ylhäällä ensi kaudella.

Pavel Francouz, mv (Colorado Avalanche)

Semjon Varlamovin vaihtaessa todennäköisesti maisemaa auennee Francouzille ensi kaudella paikka Philipp Grubauerin kakkosena. KHL:n kärkivahteja toissa kaudella.

Cal Foote, p (Tampa Bay Lightning)

Palkkakatto-ongelmissa oleva Lightning joutunee luopumaan yhdestä tai kahdesta miehestä kolmikosta Braydon Coburn, Dan Girardi, Anton Strålman. Tämä saattaa nostaa 20-vuotiaaan huippulupauksen vakiorooliin ensi kaudella.

Henri Jokiharju, p (Chicago Blackhaws)

Jo viime kauden ylhäällä aloittanut Jokiharju oli mukana voittamassa alle 20-vuotiaiden sekä viimeksi myös miesten maailmanmestaruuksia. Nousee todella suurella todennäköisyydellä mukaan Blackhawksin vanhenevaan puolustukseen ensi kaudella.

Muita mahdollisia läpimurtopelaajia: Logan Brown (kh, Ottawa Senators), Drake Batherson (lh, Ottawa Senators), Jake Bean (p, Carolina Hurricanes), Urho Vaakanainen (p, Boston Bruins), Rasmus Sandin (p, Toronto Maple Leafs)