Stanley Cupin loppuotteluiden voimasuhteissa odottamaton muutos – asiantuntija: ”Heidän on herättävä”

© Kuva: Getty Images

Stanley Cupin loppuottelut Boston Bruinsin ja St. Louis Bluesin välillä ovat kahden ottelun jälkeen tasatilanteessa 1-1. Seuraavat kaksi ottelua pelataan Missourissa ja voimasuhteissa on tapahtumassa yllättävä muutos.

Bruins lähti sarjaan jokaisella osa-alueella merkittävänä ennakkosuosikkina. Se voitti avausottelun kohtalaisella esityksellä, mutta toisessa ottelussa keskinkertaisuus kostautui. Blues voitti jatkoajalla 3-2 ja tasoitti loppuottelusarjan.

Yhtenä studion asiantuntijoista toimii Ossi Väänänen, jonka mukaan joukkueiden voimasuhteet muuttuivat sarjan toisessa ottelussa.

– Bruins hallitsi avausottelua, mutta toisessa Blues oli parempi lähes jokaisella osa-alueella, Väänänen sanoo NHLSuomi-sivustolle.

– St. Louisin aktiivinen prässi ja jo korkealta alkava viisikon puolustus, jossa rajoitetaan aika ja tila, on tällä hetkellä Bostonin hyökkäykselle tukahduttavaa, Väänänen analysoi.

Bostonissa kysellään tällä hetkellä hämmentyneenä tehot menettäneen ykkösketjun perään. David Pastrnak, Patrice Bergeron ja Brad Marchand eivät ole päässeet ottelusarjassa pelin ytimeen toistaiseksi kuin hetkittäin.

– Bostonin ykkösketju ei pääse tällä hetkellä suoriin hyökkäyksiin, joista he elävät. Heidän on herättävä. Piste, Väänänen linjaa.

St. Louisin ennakkoluulottomalle pelille ennakkosuosikkia vastaan suomalainen nostaa hattua.

– Toisen pelin jatkoajalla summattiin St. Louisin ideologia. He eivät peruuttele. Urku auki ja menoksi, Väänänen sanoo.

Joukkueiden kolmas kohtaaminen on vuorossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplaysta kello 03.00 alkaen ja. Studiolähetys ottelusta käynnistyy kello 02.45.

Anssi Shemeikka