Tässä ovat MM-kisojen TOP 5 pelaajat, jotka ovat NHL-läpimurron kynnyksellä

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut alkavat huomenna perjantaina. NHL-fanillekin kisoissa riittää runsaasti mielenkiintoista seurattavaa. Joukkueissa on paljon pelaajia, jotka ovat urallaan aivan NHL-läpimurron kynnyksellä.

NHL Suomi -sivusto päätti listata viisi parasta pelaajaa, joilla on potentiaalia nousta ensi kaudeksi maailman parhaaseen kiekkoliigaan. Emme ottaneet huomioon pelaajia, joita ei ole vielä varattu NHL:ään.

5. Niko Mikkola, Suomi

23-vuotias Niko Mikkola pelaa ensimmäisen MM-turnauksensa Suomen paidassa. Hän siirtyi täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan ja pelasi koko kauden AHL:ää San Antonio Rampagessa. Peruspuolustaja ei liiemmin pisteillä juhli, mutta hänellä on mahdollisuudet nousta ensi kaudeksi St. Louis Bluesin alempiin pakkipareihin.

4. Philipp Kurashev, Sveitsi

Philipp Kurashev on Chicago Blackhawksin neljännen kierroksen varaus kesältä 2018. Hän on tähän asti pelannut junorisarja QMJHL:ssä, mutta loppukaudesta hän pääsi maistamaan jo AHL-kiekkoakin. Hän oli myös Sveitsin mukana U20-kisoissa ja pelasi siellä piste per peli -tahdissa.

3. Oliwer Kaski, Suomi

Pelicansia edustanut Oliwer Kaski nousi ryminällä Liigan huipulle. Hän iski runkosarjassa huimat 51 tehopistettä, ja on huhujen mukaan kirjoittanut NHL-sopimuksen jo Detroit Red Wingsin kanssa. Erinomaisesti liikkuvalla puolustajalla on kaikki ominaisuudet menestyä myös NHL:ssä.

2. Cayden Primeau, Yhdysvallat

19-vuotias Cayden Primeau pelasi erinomaisen kauden yliopistosarja NCAA:ssa. Hänen torjuntaprosenttinsa oli runkosarjassa 93,3. Hän torjui myös Yhdysvaltojen U20-joukkueessa, jossa torjuntaprosentti oli vielä parempi. Hän on Montreal Canadiensin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2017.

1. Quinn Hughes, Yhdysvallat

Tuleva supertähtipuolustaja Quinn Hughes pääsi jo tällä kaudella maistamaan NHL-kiekkoa. Pelirohkea ja samettisesti luisteleva puolustaja pelasi viisi ottelua ja pääsi välittömästi tehoille. Hänelle merkattiin kolme syöttöpistettä. Erinomainen ylivoiman pyörittäjä on varmasti elementissään myös MM-kisoissa.