Loistokautta pelaavan New York Islandersin ja joukkueen kapteeni Anders Leen jatkosopimusneuvottelut ovat tällä hetkellä umpikujassa.

78 pelissä 49 (28+21) tehopistettä tällä kaudella iskeneen 28-vuotiaan laitahyökkääjän nykyinen, vuosipalkaltaan 3,75 miljoonan dollarin arvoinen sopimus umpeutuu kauden jälkeen. Molemmat osapuolet ovat kiinnostuneita jatkosopimuksesta, joskin Leen leirin vaatimukset ovat tällä hetkellä kaukana Islandersin toiveista.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun kertoo Leen leirin vaativan 7-8-vuotista sopimusta, johon seuran GM Lou Lamoriello ei ole valmis. Islanders haluaisi sen sijaan solmia kapteeninsa kanssa tiettävästi jopa puolet Leen leirin vaatimusta lyhyemmän sopimuksen.

– Uskokaa pois, Lee haluaa jatkosopimuksen seuran kanssa. Myös Lamoriellon mukaan se on joukkueen ykkösprioriteettejä juuri tällä hetkellä. Tietojeni mukaan sopimusneuvotteluja on käyty tuloksettomina pitkin kautta, LeBrun kertoo.

– Miksi sopimusta ei ole syntynyt? Syy on sopimuksen pituudessa. Isles ei ole valmis Leen vaatimaan vuosimäärään, toimittaja jatkaa.

Viime kaudella uransa piste-ennätyksen rikkonut Lee iski tuolloin 40 maalia ja yhteensä 62 pistettä. 30 maalin raja rikkoutui myös vuotta aikaisemmin.

Kahtena edelliskeväänä pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Islanders on yllättänyt tällä kaudella kaikki NHL-seuraajat. Joukkue on tällä hetkellä divisioonansa kakkosena.

MUITA AIHEITA SOPIMUS- JA SIIRTORINTAMALTA:

Columbuksen venäläiset megatähdet sittenkin eri osoitteisiin kauden jälkeen? ”Tällä hetkellä näyttää siltä”

Ei sittenkään Eurooppaan! New York Islanders solmi sopimuksen Jack Eicheliin verratun superlupauksen kanssa

NHL-seurat Ruotsin liigan supertähden kintereillä – verrataan tuulennopeaan NHL-tähteen

Lähde: Los Angeles Kings kiinnittämässä päävalmentajakseen todellisen nimimiehen!