Suomalaista historiaa – myös Carolinassa historiankirjat uusiksi! Sebastian Aho hävyttömässä iskussa

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin johtava Sebastian Aho on tällä hetkellä NHL:ssä pitelemättömässä vireessä. Suomalainen nosti yöllä (0+1=1) päättyvän runkosarjakauden pistesaaliinsa 5-1-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -ottelussa jo todella komeisiin lukemiin 30+50=80. Tuo 80 pisteen rajan rikkominen on suomalaista kiekkohistoriaa.

Sentteri teki samalla myös Carolinassa historiallisen tempun. Aho on nimittäin ensimmäinen 80 pinnaan pystynyt Hurricanes-pelaaja reilun kymmenen vuoden aikana. Edellisen kerran rajan puhkaisi kanadalainen Eric Staal kaudella 2007-08 lukemin 38+44=82.

Suomalaistykki ja Teuvo Teräväinen (19+51=70) ovat vastanneet Hurricanesissa käytännössä yksin pisteiden latomisesta.

Pelaajat ovat sisäisen pörssin ylivoimainen kärkiduo, sillä esimerkiksi kolmantena keikkuva Justin Williams on jäänyt Teräväisestä jopa 22 pisteen päähän.


PÄIVÄN VIHJE: EDMONTON OILERS – MONTREAL CANADIENS

Jatkuuko Jesse Puljujärven ja Connor McDavidin dominointi Montrealin kustannuksella?