Suomalaisselostaja spekuloi Patrik Laineen sopimusneuvotteluilla – ”Silloin se näkyy summissa”

© Kuva: Getty Images

Suomalainen NHL-fani avaa aamu toisensa perään hiipuvin toivein tulospalvelun etsien Winnipeg Jetsin maalisarakkeesta vielä marraskuussa tutulta tuntunutta nimeä. Toistaiseksi on kuitenkin hiljaista.

Patrik Laine on tehnyt edellisen osumansa pian kuukauden päivät takaperin tammikuun 13. päivä.

Laineen romahdusta pehmentää seuran menestys. Winnipeg Jetsin tehokkaimmassa aseessa on juuri nyt paha syöttöhäiriö, mutta joukkue on silti läntisen konferenssin toisena, kaksi pistettä kärjessä olevaa Calgary Flamesia perässä.

Jetsissä on aloitettu erilaiset toimenpiteet Laineen vireen löytämiseksi. Ensimmäinen niistä oli siirtää tamperelainen ylivoimaviisikon keskelle.

Tämä tuntuu Viasatin NHL-ääni Tero Kainulaisesta oudolta.

-Jetsin viimeaikaiset siirrot Laineen suhteet ovat kieltämättä olleet erikoisia, mutta samaan aikaan heidän on pakko tehdä jotain, Kainulainen sanoo NHLSuomi-sivustolle.

– On sinänsä hyvä asia, että Pate ilmaisee itse olevansa turhautunut, ja ettei nauti pelaamisesta juuri nyt. Pattitilanne aukeaa ennen pitkää varmasti, mutta hänen paikkansa ei ole kakkosylivoimassa neliön keskellä. Se on ihan väärä sijainti sille miehelle.

Jääkiekkomediat Suomessa ja Pohjois-Amerikassa ovat Laineen korpivaelluksen keskellä aloittaneen myös spekuloinnin tulevista sopimusneuvotteluista. Kainulainen uskoo Laineen tilipäivän koittavan.

– Iso sopimus sieltä tulee joka tapauksessa. Nykypäivänä maksetaan nuorten miesten potentiaalista ja sen Laine on moneen kertaan osoittanut. Tällainen muutaman kuukauden heikompi jakso ei sitä kokonaiskuvaa juurikaan heikennä. Jos loppukausi jatkuu samoissa merkeissä, silloin se epäilemättä näkyy summissa. Tässä tapauksessa Jets myös todennäköisesti tarjoaisi ennemmin kahden tai kolmen vuoden siltasopimusta kuin pitkää yli seitsemän vuoden diiliä.

Winnipeg Jets vierailee lauantai-iltana Ottawa Senatorsin vieraana, joka on romahtanut itäisen konferenssin viimeiseksi. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.05 ja Viasat Urheilu sekä Viaplay näyttävät sen suorana lähetyksenä Nuutti Vihtilän selostamana.

Anssi Shemeikka

Twitter: @AnssiShemeikka