Chicago Blackhawksissa tällä kaudella debytoineen pakki Henri Jokiharjun osalta kausi rapakon takana on sujunut komeasti. NHL-jäihin ensimmäiset luistimenpiirtonsa tehnyt puolustaja on viimeistellyt talven 37 kamppailussa tehot 0+12=12 (-6).

Lisäksi Blackhawksin juhannuksen 2017 ykköskierroksen varaus pääsi juhlimaan loppiaisena nuorten maailmanmestaruutta.

Nuorten ikäluokkien kaksinkertaisen maailmanmestarin reitti taalajäille on siinä mielessä erikoinen, ettei hän ole pelannut esimerkiksi AHL:ssä yhtäkään ottelua. Jokiharju murtautui edustamansa joukkueen takalinjoille suoraan WHL:n Portland Winterhawksista.

– Harva nuori kaveri pystyy siirtymään noin kivuttomasti Liigaan ja tekemään heti noin suuren vaikutuksen, Blackhawksin veteraanipuolustaja Duncan Keith ylistää NHL.com/fi:n mukaan.

Reilusti yli tuhannen NHL-ottelun pakki jatkaa kehuen Jokiharjua. Suomalainen on Chicagon konkarin mukaan kehityksessä edellä omaa ikäluokkaansa luistelunsa ja kiekkovaistojensa ansiosta.

Edes taannoinen katsomokomennus (linkki juttuun tekstin lopussa) ei horjuta Jokiharjun suosiota.

– Jokiharju osaa luistella, lukee peliä hyvin ja liikuttaa kiekkoa hyvin. Hän on iän mukana tullut vahvemmaksi, ja sekin on auttanut hänen peliään. Hän erottuu muista peliälynsä ansiosta, NHL Central Scoutingin John Williams ylistää.

Blackhawksin GM Stan Bowman puolestaan antaa hieman erikoisen oloisen kommentin siihen nähden, ettei nuorten maailmanmestari ole saanut hanojansa auki NHL:ssä ainakaan vielä.

– Hänen täytyy oppia puolustamaan NHL-tasolla. Hänen hyökkäyspelaamisensa on jo erinomaista.

Blackhawksin päävalmentaja Jeremy Colliton kuvailee suomalaispuolustajaa painottaen sitä, että nuorten MM-jäillä tehot 2+3=5 (+6) iskenyt Jokiharju oli kisoissa isossa ruudussa.

– Hänellä oli iso rooli Suomen kultajoukkueessa nuorten kisoissa, ja hän sai turnauksessa hieman lisää itseluottamusta. Toivottavasti hän kehittyy lisää kauden jälkimmäisen puoliskon aikana.

LUE JOKIHARJUN TAANNOISESTA KATSOMOKOMENNUKSESTA:

Chicago Blackhawks tiputti Henri Jokiharjun katsomoon – päävalmentaja perusteli ratkaisuaan