NHL:ssä on pelattu kaudesta 2015-16 alkaen nykyisellä jatkoaikaformaatilla, jossa kentällä on samaan aikaan maalivahtien lisäksi vain kolme kenttäpelaajaa per joukkue.

Formaatti luo tunnetusti edun nopeille ja taitaville pelaajille, joista yksi on noussut jatkoajalla tehdyissä pisteissä täysin omaan kastiinsa.

Calgary Flamesin vain 175-senttinen Johnny Gaudreau johtaa 3 vs. 3 -jatkoaikojen pistepörssiä miehen iskettyä 54. pelaamallaan jatkoajalla tehot 7+11=18. Kakkospaikkaa pitää hallussaan, ei niin yllättäen, Chicago Blackhawksin Gaudreaun tavoin pienikokoinen taituri Patrick Kane, joka on mättänyt 72. jatkoajalla tehot 6+11=17.

Katso Twitterissä NHL Public Relations -nimimerkillä julkaistavan tilastotilin listaama top 10 -lista alta löytyvästä twiitistä tai täältä.

LUE MYÖS: Tässäkö Winnipegin kovin ase siirtotakarajalla? – ”Jos he haluavat voittaa nyt, heidän on ainakin harkittava sitä”

NHL Public Relations

@PR_NHL
Johnny Gaudreau leads all players with 18 overtime points since the 3-on-3 format was introduced to start the 2015-16 regular-season.

Overall, nine players on 2019 #NHLAllStar rosters have 13+ points in 3-on-3 OT. #NHLStats