Tässäkö Winnipegin kovin ase siirtotakarajalla? – ”Jos he haluavat voittaa nyt, heidän on ainakin harkittava sitä”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jets kaipaa kipeästi vahvistusta tuloksentekoyksikköönsä taistellakseen Stanley Cupista tällä kaudella.

Joukkueen tuloksentekoon kykenevä kärki on terävä, mutta liian kapea verrattuna NHL:n tämän hetken kuumimpiin mestarisuosikeihin. Ongelma on siinä, että vahvistaakseen tämän vuotista joukkuettaan Jetsin pitäisi mitä suuremmalla todennäköisyydellä luopua yhdestä nuorista tulevaisuuden lupauksistaan.

Yhdeksi siirtotakarajan vetonaulaksi onkin nousemassa vasta 21-vuotias hyökkääjä Jack Roslovic. AHL:ää viime kaudella yli piste per peli -tahdilla puolen kauden ajan dominoinut Roslovic ei vielä nykyisellään tuo mukanaan Winnipegin kärkikentällistiin vaadittavia tehoja. Toisaalta miehestä saattaa hyvinkin vielä kehittyä NHL:ään mitat täyttävä kärkikenttien keskushyökkääjä.

47 ottelussa vaisut tehot 2+8 iskenyt jenkki olisi oiva vaihtonappula vaikkapa vaihdossa joukkueen himoitsemaan Pittsburgh Penguinsin Derick Brassardiin, joka on parhaalla kaudellaan iskenyt runkosarjassa 60 tehopistettä.

Jets tarvitsee mitat täyttävän kakkoskentän keskushyökkääjän, jollaiseksi Penguinsissä kahden megatähden, Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin taakse odotetusti arvojärjestyksessä putoavalla Brassardilla olisi edelleen kaikki ominaisuudet.

Kaupassa olisikin järkeä molempien joukkueiden kannalta. Penguinsilla on aikaa odotella Roslovicin kasvamista ylempien kenttien rooliin samalla, kun Jets saisi 31-vuotiaasta Brassardista helpotusta hyökkäykseensä lyhyemmällä aikataululla.

– Mikäli joku joukkue tarjoaa Jetsille kärkinelikon puolustajaa tai kahden ylemmän kentällisen hyökkääjää vaihdossa Roslovicista… Jos he haluavat voittaa nyt, heidän on pakko ainakin harkita sitä, kirjoittaa SB Nation -sivusto Artic Icehockey -blogissaan.

Keskistä divisioonaa johtava Jets on tämän hetken vauhdillaan menossa heittämällä kevään pudotuspeleihin. Joukkue on kirinyt jo 12 pisteen karkumatkan lännen viimeisestä pudotuspelipaikoista kamppaileviin joukkueisiin.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!