Nashville Predatorsin ikkuna Stanley Cupin voittoon on ollut auki jo vuosia. Pelaajamateriaalista löytyy kaikki tarvittava myös Viasatin jääkiekkoselostaja Tero Kainulaisen mielestä, mutta yhden lisäyksen hän tekisi.

– Nashville on materiaalin puolesta taas kerran täysin valmis mestaruustaisteluun, mutta jos se jotain kaipaa, niin ehkä yhden illasta toiseen takuuvarmasti toimittavan maalintekijän, Kainulainen toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Predators pelasi runkosarjassa vahvan syksyn, mutta helpolla se ei päässyt. Sairastuvalla ovat avainpelaajista olleet vuorotellen Viktor Arvidsson, Filip Forsberg ja P. K. Subban. Kainulaisen mukaan runkosarjassa koetut vaikeudet ovat pakottaneet joukkuetta pysymään hereillä illasta toiseen. Tämä voi olla arvokasta pääomaa loppukaudesta.

Nuorten MM-kisoissa kultaa voittanut Predators-lupaus Eeli Tolvanen pelasi syksyllä neljä ottelua ylhäällä. Otanta osoitti nopeasti suomalaisen tarvitsevan vielä koulutusta Nashvillen viisikkopeliin, jonka vaatimukset ovat poikkeuksellisen kovat.

– Kun katsoi Tolvasta vuodenvaihteen MM-kisoissa, kehitystä oli tapahtunut merkittävästi nimenomaan kokonaisvaltaisessa viisikkopelissä. Se on asia, jota hänelle Predatorsissa on opetettu, Kainulainen toteaa.

Carolina Hurricanesin ja Nashville Predatorsin kohtaaminen suorana lähetyksenä Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa sunnuntaina kello 19.35 alkaen.