Hurja huhu: NHL-seura yrittää kaapata Auston Matthewsin – viritteillä tajuton tarjous?

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin Auston Matthews kiinnostaa tällä hetkellä NHL:n siirtomarkkinoilla.

Vasta 21-vuotias yhdysvaltalaissentteri on parhaillaan siinä tilanteessa, että hänen sopimuksensa on päättymässä tähän kauteen. Odotettavissa on, että Maple Leafs kiinnittää Matthewsin myös tuleviksi vuosiksi isolla sopimuksella, mutta tuoreimmat huhut kertovat, että Arizona Coyotes olisi tulossa häiritsemään sopimusneuvotteluita.

TSN-asiantuntija Bob McKenzie paljasti nimittäin NBC Sportsin lähetyksessä, että Arizonan suunnalta on tipahtanut ilmoille hurja suunnitelma.

 On olemassa kaikenlaisia spekulaatioita siitä, että Arizona Coyotes olisi tekemässä yksivuotisen ja 16 miljoonan dollarin arvoisen sopimustarjouksen Matthewsista, joka vaikeuttaisi Maple Leafsin neuvotteluita.

– Vaikka ajatus on (Coyotes) fanien näkökulmasta hauska, ei ole kuitenkaan suurta mahdollisuutta, että näin tapahtuisi, McKenzie kertoi.

Kyseessä olisi ”offer sheet” -tarjous, joka tarkoittaa sitä, että mikä vain NHL-seura voi tehdä tarjouksen sopimuksettomalle rajoitetulle vapaalle pelaajalle, johon pelaajan oikeudet omistavan seuran täytyy vastata, jos he haluavat pitää pelaajan (tässä tapauksessa Matthewsin) riveissään.

Jos esimerkiksi Matthewsin tapauksessa Maple Leafs ei kuitenkaan halua tai pysty maksamaan jättimäistä ”offer sheetiä”, saa tarjouksen tehnyt joukkue pelaajan itselleen, mutta joutuu myös luovuttamaan neljä ensimmäisen kierroksen varaustaan Maple Leafsin suuntaan.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!