Yksi NHL-seuraajien innolla odottamista päivämääristä joka vuosi on ehdottomasti 1. heinäkuuta – päivä jolloin pelaajien sopimukset päättyneen kauden osalta umpeutuvat.

Viime kesänä jääkiekkomaailma jännitti isolla joukolla John Tavaresin päätöksen puolesta. Tulevana kesänä markkinoille on vapautumassa poikkeuksellisen kattava kavalkadi tähtiloistoa taalakaukaloiden ehdottomalta huipulta.

Näistä nimekkäin on San Jose Sharksia tällä kaudella edustava takavuosien Norris-voittaja Erik Karlsson, joka vapautuessaan olisi koko NHL-historian kovimpia puolustajanimiä UFA-markkinoilla. Myös Columbus Blue Jacketsin taiturimainen venäläishyökkääjä Artemi Panarin olisi vapaille markkinoille päätyessään todella haluttua tavaraa.

Jarmo Kekäläisen johtaman Columbuksen tilanne näyttää muutenkin hankalalta, sillä myös joukkueen tähtivahti Sergei Bobrovski on pantannut jatkopäätöstään ja mies saattaakin maanmiehensä Panarinin tavoin hakea jättisopimusta vapailta markkinoilta.

Seuraavassa tämän hetken mielenkiintoisimmat rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi kauden jälkeen tulossa olevat pelaajat pelipaikoittain.

Hyökkääjät

Artemi Panarin, Columbus
Jeff Skinner, Buffalo
Matt Duchene, Ottawa
Mark Stone, Ottawa
Jordan Eberle, New York Islanders
Wayne Simmonds, Philadelphia
Joe Pavelski, San Jose
Jason Spezza, Dallas

Puolustajat

Erik Karlsson, San Jose
Tyler Myers, Winnipeg
Jay Bouwmeester, St. Louis
Jake Gardiner, Toronto
Anton Strålman, Tampa Bay

Maalivahdit

Sergei Bobrovski, Columbus
Semjon Varlamov, Colorado
Jimmy Howard, Detroit
Cam Talbot, Edmonton
Mikko Koskinen, Edmonton