Viime vuoden Florida Panthersin ensimmäisen kierroksen varaus Owen Tippett on saanut viiden ottelun pelikiellon heivautettuaan fanin jäälle heittämän kiekon takaisin katsomoon.

Kanadalaislupaus nappasi mailansa lapaan vaahtomuovisen kiekon, jonka eräs fani heitti kentälle kesken Tippettin OHL-joukkueen Mississauga Steelheadsin ottelun. Laitahyökkääjä lähetti kiekon takaisin kohti katsomoa.

Vaikka ratkaisu ei vaikuttanut monien silmiin kovinkaan vaaralliselta, päätti Ontarion junioriliiga lätkäistä tähtipelaajalle varsin mojovan sanktion.

OHL katsoi Tippettin laukaisseen kiekon kohti katsomoa ja langetti tälle välittömästi pelikiellon. Aluksi rangaistuksen huhuttiin olevan vain yhden pelin pituinen, mutta nyt se vahvistui jopa viiden ottelun mittaiseksi.

Rangaistus ei ole kovin mieleinen Kanadan juniorimaajoukkueelle, joka valitsi lahjakkaaksi hehkutetun viime vuoden 1. kierroksen kymmenennen varausvuoron laiturin mukaansa nuorten MM-kisoihin.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF voi halutessaan kunnioittaa OHL:n langettamaa ottelukieltoa Tippettille. Tähtipelaajaa ei kuitenkaan todennäköisesti estetä edustamasta maataan turnauksessa.