Anaheim Ducksin loistavasti esiintyneet maalivahdit Ryan Miller ja John Gibson muodostavat 4,3 miljoonan dollarin vuosipalkoillaan NHL:n kolmanneksi halvimman veräjänvartijaduon.

Kesällä 2017 Orange Countyn kiekkoylpeyden riveihin hankittu Miller on ollut tänä syksynä huippuiskussa aisaparinsa Gibsonin kanssa.

Ducks-veskarit ovat parhaillaan toisella ja kolmannella sijalla NHL:n torjuntaprosenttitilastoissa, jos mukaan lasketaan vain vähintään 30 ottelua viimeisimpien kahden kauden aikana pelanneet maalivahdit.

Miller-Gibson on edellä avattujen tilastojen myötä liigan kolmanneksi halvin maalivahtikaksikko. Edullisempia tandemeita löytyy vain Buffalosta ja Pittsburghista.

Sabresin Carter Huttonin ja Linus Ullmarkin ”cap hit”, eli palkkakattoa vasten laskettava vuosipalkka on vain 3,5 miljoonaa dollaria.

Penguinsin maalivahtien yhteiseksi cap hitiksi voidaan laskea 4,25 miljoonaa dollaria, jos ykkös- ja kakkosveskareina toimivat Matt Murray ja Casey DeSmith tai Tristan Jarry.

Anaheim johtaa joukkuekohtaisia torjuntaprosenttitilastoja viimeisimmän kahden kauden osalta. Tasaviisikoin Ducks yltää tilastossa toiseksi.

NHL:n kallein torjujapari Montreal Canadiensin Carey Price ja Antti Niemi ovat torjuntaprosenttilistoilla vasta 49. ja 40. sijalla.

Pitkään Anaheimikaan ei pääse nauttimaan maalivahtiduonsa hinnasta. Gibsonin sopimuksessa käynnistyy ensi vuonna jatko-osuus, joka nostaa miehen vuosipalkan 6,4 miljonaan dollariin. Milleristä taas tulee kauden jälkeen rajoittamaton vapaa agentti.

Lähteet: Corsica.hockey, NHL.com