Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov johtaa NHL:n jäähyerotilastoa. Tamperelaishyökkääjä ei ole toistaiseksi istunut minuuttiakaan jäähyllä ja on hankkinut samalla joukkueelleen eniten ylivoimia koko liigassa.

Barkov on hankkinut Panthersille jopa 22 ylivoimaa pakottamalla vastustajansa rikkomaan jäähyjen arvoisesti. Jäähykoppiin suomalainen ei ole sen sijaan joutunut kertaakaan 28 ottelussa.

Boksista poissa ovat pysyneet myös Colorado Avalanchen Samuel Girard, Vegas Golden Knightsin Pierre-Edouard Bellemare, Chicago Blackhawksin Dominik Kahun, New York Rangersin Kevin Shattenkirk ja New Jersey Devilsin Will Butcher.

Panthers-kapteeni Barkov on kuitenkin pelannut reilusti suurempia minuutteja näkyvämmässä roolissa kuin kukaan edellä mainituista pelaajista.

Barkovin johto ylivoimien hankkimisen osalta on myös varsin selvä. Lähimmät haastajat ovat New Jerseyn Nico Hischier, Coloradon Nathan MacKinnon ja Edmontonin Connor McDavid, jotka ovat kaikki hankkineet 16 ylivoimaa joukkueellen kauden mittaan.

Lähteet: NHL.com, TSN