The Athleticin saamien tietojen mukaan NHL:n ylin johtajisto on ilmoittanut liigan tuomareille toivovansa entistä rajumpaa fyysistä peliä ja vähemmän jäähyjä.

Vaarallinen peli on ollut näkyvästi tapetilla Pohjois-Amerikan kiekkomaailmassa tänä syksynä. Jäillä on nähty huolestuttavan paljon rankkoja taklauksia päähän ja niskaan jo harjoituskaudelta lähtien.

NHL-fanit ovat kritisoineet usein liigan kurinpitojaoston vaihtelevia rangaistuksia. Monet ovat kokeneet pelikieltojen ja sakkorangaistusten olevan hämmentävän kirjavia ja liian kevyitä.

Syksyn näkyvin ja tunteita kuohuttanein tapaus on ollut epäilemättä Washington Capitalsin hyökkääjän Tom Wilsonin armoton tälli St. Louis Bluesin ruotsalaishyökkääjää Oskar Sundqvistia päin harjoitusottelussa.

Wilson sai teostaan aluksi jopa 20 ottelua pelikieltoa. Välimieskäsittely vähensi tuomion kuitenkin 14 peliin ja kanadalaispelaaja on jo palannut jäille.

Oman mausteensa jääkiekon turvallisuuskeskusteluun on tuonut jo hetken aikaa huoli konkaripelaajien aivovammoista, joita on todettu lääketieteen kehityttyä ja tutkimuksen lisäännyttyä koko ajan enemmän.

Tästä huolimatta NHL-pomot kaipaavat kaukaloon lisää murjontaa vähemmin seuraamuksin. Urheilujulkaisu The Athleticin käsiinsä saaman muistion mukaan liigapamput ovat tehneet toiveensa tuomaristolle selväksi kirjallisesti.

– Olen kuullut muutamalta lähteeltä viime viikkojen mittaan, että NHL:n ylimmän tason johtajat ovat huomauttaneet tuomareita siitä, että fyysisyyden lisääminen ja jäähyjen vähentäminen on heidän mieltymyksensä. Tämä on tullut varsin selväksi viime aikojen otteluissa, jenkkilehti kirjoittaa.

Lähde: The Athletic