Chicago Blackhawksin kausi on ollut melkoista tervan juontia, kun kuuden ottelun tappioputkessa mateleva joukkue majailee läntisen konferenssin kolmanneksi viimeisellä sijalla.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman uskoo, että Blackhawksin kurssia ollaan muuttamassa vaihtokaupan avulla.

– Blackhawksin GM Stan Bowman oli Los Angeles Kings – Arizona Coyotes -ottelussa tiistaina. Heillä oli myös kaksi muuta johtohenkilöä katsomassa Vancouver Canucksin ja Kingsin ottelua. Heillä oli myös kolme tyyppiä Calgary Flamesin ja Dallas Starsin ottelussa. Sitten he kävivät katsomassa Edmonton Oilersin ja Los Angeles Kingsin ottelun. He ovat tarkkailleet paljon Kingsiä, Friedman taustoitti 31 Thoughts -podcastissa.

– Bowman on tehnyt paljon kauppoja. Hän on kiireinen mies. Uskon, että hän työstää vaihtokauppoja parhaillaankin, sisäpiiritoimittaja jatkoi.

Friedman pystyi nostamaan ainakin yhden nimen esille, jonka hän uskoo olevan tiiviisti Blackhawksin kiikarissa.

– Tiedän, että Chicago pitää Sam Gagnerista. Ennen kun hän siirtyi kesällä 2017 Vancouveriin, hän vieraili Chicagossa ja he tykkäsivät hänestä. Tämä kuulostaisi Vancouverin kannalta pakolliselta vaihtokaupalta, mutta uskon, että osapuolet kiistelevät vielä rahasta. Hänellä on vielä yksi vuosi jäljellä (3,15 miljoonan dollarin vuosipalkan) sopimusta.

Blackhawksin suurin tarve on kuitenkin takalinjoilla.

– Mutta he etsivät puolustajaa. Jos he tarkkailevat Kingsiä, he etsivät sieltä puolustajaa. Siitä ei ole epäilystäkään, Friedman huomautti.