Edmonton Oilersin ja kenties koko NHL:n ykköstykki Connor McDavid on hurjassa iskussa. Viime yön ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan maailman parhaaksi kiekkoilijaksi kehuttu sentteri takoi tehot 0+2.

McDavidin tehosaldo 13 pelatun pelin jälkeen on nyt 9+12=21. Tahti on etenkin nykyaikana poikkeuksellinen, mutta harvoin vastaavaan pystyttiin menneellä vuosituhannellakaan. 20 tehopisteen rajapyykki ohitettiin Edmonton Oilersissa viimeksi yhtä nopeasti kaudella 1989-90. Silloin joukkueen tehomiehinä hääräsivät Mark Messier ja Jari Kurri.

McDavid on saanut vähänlaisesti taustatukea joukkuekavereiltaan. Leon Draisaitl ja Ryan Nugent-Hopkins ovat molemmat takoneet hienot 14 tehopistettä mieheen, mutta sen jälkeen onkin hiljaisempaa.

NHL:n pistepörssissä McDavid on vasta neljäntenä. Hänellä on kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin pörssijohtaja Mikko Rantasella.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Connor McDavid is the first @EdmontonOilers player to require 13 or fewer team games to reach the 20-point mark in a season since Mark Messier (13 GP) and Jari Kurri (13 GP) in 1989-90. #NHLStats #EDMvsDET