Juuso Riikola teki harvinaisen siirtymän Liigasta suoraan NHL:ään kypsemmällä iällä. Useampi seura oli suomalaispuolustajan perässä, mutta uudeksi seuraksi varmistui Pittsburgh Penguins.

Seura taustoitti radio-ohjelmassaan Riikolan houkuttelemista joukkueeseen. Ensin entinen NHL-pelaaja Bill Guerin kävi Suomessa rekrytoimassa puolustajaa. Tärkeällä hetkellä Pittsburgh Penguins veti vielä ässän hihastaan ja laittoi yhden kaikkien aikojen kiekkoilijoista, Mario Lemieux’n, ottamaan puhelimen käteen ja soittamaan Riikolalle.

24-vuotias on pelannut tällä kaudella viisi ottelua Penguins-paidassa. Tehopisteitä ei ole vielä tullut, mutta Riikola on ihastuttanut Pittsburgh-faneja hyvillä puolustuspään otteilla ja kovilla taklauksilla.

LUE MYÖS: ”Painu farmiin, v**un luuseri!” – Patrik Laineesta julkaistiin ennennäkemätöntä videomateriaalia

Josh Getzoff

@JG_PxP
#Pens GMJR on Riikola: Our Head of Scouting Patrik Allvin identified him last year and Billy Guerin went over to Finland for the recruiting process. In crunch time, we had our ace in the hole, Mario Lemieux, call him and that made a big difference. iheart.com/live/1059-the-…