Näin Pittsburgh Penguins houkutteli Juuso Riikolan riveihinsä: seura pisti kiekkolegendan tarttumaan puhelimeen

© Kuva: Getty Images

Juuso Riikola teki harvinaisen siirtymän Liigasta suoraan NHL:ään kypsemmällä iällä. Useampi seura oli suomalaispuolustajan perässä, mutta uudeksi seuraksi varmistui Pittsburgh Penguins.

Seura taustoitti radio-ohjelmassaan Riikolan houkuttelemista joukkueeseen. Ensin entinen NHL-pelaaja Bill Guerin kävi Suomessa rekrytoimassa puolustajaa. Tärkeällä hetkellä Pittsburgh Penguins veti vielä ässän hihastaan ja laittoi yhden kaikkien aikojen kiekkoilijoista, Mario Lemieux’n, ottamaan puhelimen käteen ja soittamaan Riikolalle.

24-vuotias on pelannut tällä kaudella viisi ottelua Penguins-paidassa. Tehopisteitä ei ole vielä tullut, mutta Riikola on ihastuttanut Pittsburgh-faneja hyvillä puolustuspään otteilla ja kovilla taklauksilla.

LUE MYÖS: ”Painu farmiin, v**un luuseri!” – Patrik Laineesta julkaistiin ennennäkemätöntä videomateriaalia