Ennen kauden alkua NHL:ssä käytiin kovaa keskustelua siitä, millä joukkueella on liigan vaarallisin ylivoimaviisikko.

Katseet kääntyivät muun muassa Toronto Maple Leafsin, Dallas Starsin, Washington Capitalsin, Winnipeg Jetsin, San Jose Sharksin ja Pittsburgh Penguinsin sekä etenkin Los Angeles Kingsin suuntaan.

Kalifornialaisseura vahvistui kesän aikana todellisella ylivoimapelotteella, kun venäläistykki Ilja Kovaltshuk siirtyi joukkueeseen. Kingsillä oli hänen myötään lyödä ykkösylivoimaansa Anze Kopitarin, Dustin Brownin, Jeff Carterin ja Drew Doughtyn sekä tietenkin Kovaltshukin sisältämä tähtiviisikko.

Näistä Brown on ollut toistaiseksi sivussa (sormivamma) ja hänen paikkansa on täyttänyt tulokashyökkääjä Jaret Anderson-Dolan. 33-vuotias Brown oli päättyneellä kaudella joukkueensa toiseksi tehokkain ylivoimapelaaja 15 tehopisteellään. Hänen puuttumisensa ylivoimaviisikosta näkyy etenkin maalineduspelaamisessa, jossa hän on voimakkaana pelaajana äärimmäisen tärkeä ase.

Yhden pelaajan puuttuminen ei pitäisi näkyä kuitenkaan näin radikaalisti, sillä Kings ei ole onnistunut kuluvalla kaudella kertaakaan ylivoimapelissään. Kuudessa ottelussa yrityksiä on kertynyt 21, mutta maaliverkot ovat jääneet toistaiseksi helisemättä.

Onnistumisprosentin ollessa nolla, ylivoimavahvistus Kovaltshuk ja toverit mätänevät parhaillaan koko liigan pohjalla. Tällä saralla joukkueen on parannettava ja paljon.

NHL:n parhaat ylivoimaprosentit:

  1. Toronto Maple Leafs, 47,4% – 19 yritystä
  2. Washington Capitals, 39,1% – 23 yritystä
  3. Dallas Stars, 38,9% – 18 yritystä
  4. Edmonton Oilers, 33,3% – 12 yritystä
  5. St. Louis Blues, 32,1% – 28 yritystä

NHL:n huonoimmat ylivoimaprosentit:

31. Los Angeles Kings, 0% – 21 yritystä
30. Vegas Golden Knights, 5,3% – 19 yritystä
29. Florida Panthers 6,7% – 15 yritystä
28. Carolina Hurricanes, 8,0% – 25 yritystä
27. San Jose Sharks, 9,5% – 21 yritystä