[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]New York Rangers ilmoitti helmikuussa julkisesti aloittavansa uudelleenrakennusprojektin.

Tämän seurauksena manhattanilaisseura kauppasi kourallisen runkopelaajiaan, kuten Rick Nashin, J.T Millerin, Ryan McDonaghin, Nick Holdenin ja Michael Grabnerin. Vastineeksi Rangers sai muun muassa nipun varausvuoroja, joista merkittävimpiä olivat kaksi ykköskierroksen varausta kesän 2018 NHL-draftiin.

Saamillaan varausvuoroilla newyorkilaiset nappasivat itselleen puolustajat K’Andre Millerin ja Nils Lundkvistin. Lisäksi omalla ykköskierroksen vuorolla haaviin tarttui suomalaisille varsin tuttu Vitali Kravtsov.

Helmikuun 8. päivän (”uudelleenrakennusjulistus”) jälkeen Rangers toimi muille joukkueille lähinnä pisteautomaattina ja nappasi runkosarjan viimeisestä 28 ottelustaan vain yhdeksän voittoa.

Pohja tulevalle saatiin kuitenkin rakennettua ja nyt perinteikäs Original six -partio pääsee aloittamaan kautensa puhtaalta pöydältä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Ondrej Pavelec (vapaa agentti)
Maalivahti, 30 vuotta

Entinen NHL-tason ykkösvahti on pudonnut räjähdysmäisesti kakkoskassariksi, eikä Pavelec saanut viime kaudella vastuuta kuin 19 ottelun verran. Tshekkimolarista ei ollut vuoden mittaisella visiitillään juuri minkäänlaista apua Rangersille. Paluu Eurooppaan voi olla hyvinkin edessä.

 

Kuva: Getty Images

David Desharnais (Avangard Omsk)
Keskushyökkääjä, 31 vuotta

Aikoinaan komeita tehopisteitä Montreal Canadiensissa nakuttanut pehmeäkätinen ja vikkeläjalkainen sentteri jäi Rangersissa suhteellisen vähälle peliajalle. Onnistui silti takomaan pelaamassaan 71 ottelussa 28 tehopistettä. Väärässä paikassa väärään aikaan, eikä seura löytänyt enää käyttöä 31-vuotiaalle kanadalaishyökkääjälle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Fredrik Claesson (Ottawa Senators)
Puolustaja, 25 vuotta

Luotettava kolmosparin pakki, joka ei paljon tehoilla komistele. Suhteellisen pienestä koostaan (184 cm, 91 kg) huolimatta tykkää käyttää kroppaansa ja jakaa kovia taklauksia illasta toiseen. Siirtyy Rangersiin vuoden mittaisella ja 700 000 dollarin arvoisella lapulla.

 

Kuva: Getty Images

Adam McQuaid (Boston Bruins)
Puolustaja, 31 vuotta

Rangers hankki kovaluisen puolustajan vaihdossa Steven Kampferiin, 4. kierroksen varausvuoroon (2019) ja vaihtoehtoiseen 7. kierroksen varausvuoroon. Aika näyttää, mikä on newyorkilaisten visio kokeneelle turparatsulle, mutta pelatessaan auttaa joukkuettaan muutoinkin. Hyvä perusvarma puolustaja, joka ei pahemmin virheitä tee. Alivoimalla erinomainen – heittäytyy hanakasti kiekon tielle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537247624506{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images(

Ville Meskanen (Ilves)
Laitahyökkääjä, 22 vuotta

Suomalaispelaajat ovat olleet viime aikoina varsin harvinainen näky Rangersissa. Edellisen kerran sinivalkoista väriä nähtiin vuosina 2015-2017, jolloin maalivahti Antti Raanta toimi newyorkilaisten kakkosvahtina.

Olli Jokinen on kuitenkin se viimeisin kenttäpelaaja, joka on pukenut päälleen perinteisen Rangers-nutun. Tämäkin visiitti jäi lyhyeksi, sillä Jokinen pelasi lopulta vain 26 ottelua kaudella 2009-2010.

Näin ollen Meskasella on nyt isot saappaat täytettävänään. SM-liigassa viime kaudella 24 maalia tykittänyt laituri lähtee tosissaan taistelemaan pelipaikasta Manhattanilla. Haaste on kova, muttei mahdoton. Rangersilla on pula oikealta ampuvista hyökkääjistä, joten nyt jos koskaan Meskasella on hyvä paikka iskeä.

Harjoitusleirin on kuitenkin mentävä kaikin puolin nappiin. Muutoin Meskanen lähetetään hakemaan vauhtia AHL:stä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Vuoden 1928 Stanley Cupin -finaalien toisessa osaottelussa Rangersin 44-vuotias päävalmentaja Lester Patrick puki ylleen maalivahdin varusteet sen jälkeen kun ykkösvahti Lorne Chabot loukkasi silmänsä. Patrick johdatti joukkueensa 2-1-voittoon ja valmensi tämän jälkeen Rangersin seurahistoriansa ensimmäiseen mestaruuteen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja:
David Quinn (1. kausi)

Apuvalmentajat:
Lindy Ruff (2. kausi)
Greg Brown
(1. kausi)
David Oliver
(1. kausi)

Alain Vigneaultin viisi vuotta kestänyt aikakausi tuli Rangersissa päätökseen ja hänen tilalleen palkattiin NHL:ään jo pitkään kosiskeltu David Quinn.

Tuuli puhalsi myös apuvalmennusosastolla, kun Greg Brown ja David Oliver pestattiin tuomaan uutta ilmettä joukkueen tekemiseen. Ainoastaan meritoitunut Lindy Ruff sai jäädä paikalleen.

Quinn on juuri oikea mies tarttumaan ruoriin Rangersin uudelleenrakennustalkoissa. Bostonin yliopistojoukkuetta (Terriers) usean vuoden ajan valmentanut 52-vuotias yhdysvaltalaiskoutsi tuntee erinomaisesti nuoret pelaajat ja ennen kaikkea osaa käsitellä heitä oikein.

Quinn tunnetaan eräänlaisena modernin lätkän uranuurtajana, joten parempaa miestä newyorkilaiset eivät olisi voineet tässä kohtaa saada.

Tulituekseen Quinn saa toista Bostonin yliopistojoukkuetta, College Eaglesia, pitkään valmentaneen Brownin, joka istuu Quinnin pelisapluunaan kuin nenä päähän.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535484414860{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Henrik Lundqvist

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

36-vuotias ruotsalaiskonkari pystyy edelleen voittamaan otteluita käytännössä yksin. Lundqvistilla on takanaan erittäin hyvin treenattu kesä ja mies on jälleen valmis kantamaan joukkuettaan.

Viime kausi oli suurilta osin vaikea ja Lundqvistin kasvoilta näkyi, kuinka itseluottamus rapisi ottelu ottelulta vähäisemmäksi. Torjui siitä huolimatta huimat 63 ottelua tilastoin 91,5/2,98.

Lundqvistin merkitys Rangersille ei korostu ainoastaan jäällä vaan ennen kaikkea sen ulkopuolella. Joukkueen ehdoton sielu ja henkinen johtaja, jonka paita nousee Madison Square Gardenin kattoon välittömästi uran päätyttyä.

Tätä saadaan kuitenkin vielä odottaa, sillä Lundqvistin vuosipalkaltaan 8,5 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyy vasta kolmen vuoden kuluttua.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535485202998{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Lias Andersson

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja Quinnin unelmaoppilas. 19-vuotias superlupaus antaa jäällä kaikkensa ja pelaa erinomaista kahdensuunnan peliä.

Siirtyi kesken viime kauden SHL-seura Frölunda HC:sta Rangersin organisaatioon ja sai maistiaisena uransa ensimmäiset seitsemän NHL-ottelua.

Anderssonilta löytyy kaikki eväät nousta tulevaisuuden kärkisentteriksi ja tähän Quinn haluaa myös nuorukaista ohjata. Saa luultavasti mahdollisuuden näyttää kyntensä Rangersin kakkosketjussa, mutta mikäli peli ei kulje, uskaltaa hänet puskea myös alempiin kentällisiin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 13

Rangersilta voidaan odottaa ensi kaudella todella nopeaa, hyökkäysvoittoista pelaamista, jossa pusketaan viisikkona niin ylös- kuin alaspäin.

Ennen kaikkea joukkueelta tullaan näkemään nuorekasta ja viihdyttävää pelaamista, jossa lähdetään metsästämään jälleen uutta voittamisen kulttuuria.

Joukkueen runko on kuitenkin vielä kokematon, eikä puolustus yllä edes keskikastin yläpuolelle. Suurimmat ongelmat tulevat sijoittumaan Rangersin oman pään pelaamiseen. Sen vuoksi manhattanilaisilla ei ole vielä mitään jakoa taistelussa pudotuspelipaikoista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Chris Kreider Mika Zibanejad Pavel Butshnevitsh
Vladislav Namestnikov *Lias Andersson Mats Zuccarello
Jimmy Vesey Kevin Hayes *Ville Meskanen
Cody McLeod Ryan Spooner Jesper Fast


Puolustajaparit:

Brady Skjei – Kevin Shattenkirk
Marc Staal – Neal Pionk
Fredrik Claesson – Brendan Smith

Maalivahdit:

Henrik Lundqvist
*Aleksandr Georgijev
*Marek Mazanec

*Pelaajalla kaksisuuntainen sopimus. Saattaa aloittaa kautensa myös AHL:ssä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=45 /]

Niko Leinonen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]