Toronto Maple Leafsissa eletään mielenkiintoisia aikoja.

Joukkueella on kirjoillaan toistaiseksi yksi rajoitettu vapaa agentti (rfa), William Nylander, jonka kanssa kanadalaisseura ei ole vielä päässyt yhteisymmärrykseen.

Tämän lisäksi muun muassa Auston Matthewsista, Mitch Marnerista ja Kasperi Kapasesta tulee ensi kesänä rfa-pelaajia. Myös puolustaja Jake Gardinerin, vuosipalkaltaan 4,05 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyy vuoden päästä. Työsarkaa siis todellakin riittää.

Jokainen edellä mainituista pelaajista odottaa itselleen tuntuvaa palkankorotusta ja tämä jos mikä tulee raastamaan vaahteralehtien palkkakattoa.

The Athleticin asiantuntija James Mirtle uskoo esimerkiksi viime kaudella komeat 52 tehopistettä takoneen Gardinerin yltävän vähintään 60 prosentin korotukseen.

– Mielestäni Gardiner on ehkä 6,5 tai 6,6 miljoonan dollarin palkan arvoinen. Jos Leafs saa hänet halvemmalla, se on ryöstö, Mirtle kertoi TSN 1050 Toronto -radiokanavalla.

Toronton GM Kyle Dubasilta vaaditaankin nyt niitä kuuluisia taikoja, jotta hän saa pidettyä kaikki ydinpelaajat rosterissaan tulevan kauden jälkeen.