NHL-lupaus Jesperi Kotkaniemi kerää ihastusta – ESPN vertaa Flyers-supertähteen

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens teki monien mielestä ison yllätyksen, kun se varasi kesän varaustilaisuuden kolmannella vuorolla Porin Ässien helmen Jesperi Kotkaniemen. Valintaa voidaan perustella Canadiensin heikolla sentteriosastolla, ja Pikkuleijonien taituri oli vuoden paras vaihtoehto kyseiselle pelipaikalle.

Nuoret huippulupaukset joutuvat poikkeuksetta vertailun kohteeksi. Kuluneen vuoden aikana Kotkaniemeä ollaan verrattu jo Anze Kopitariin sekä Aleksander Barkoviin, ja ESPN halusikin esittää oman näkemyksensä.

ESPN vertasi kesän viittä ensimmäistä tulokasta tunnettuihin NHL-tähtiin. Kotkaniemen kohdalla mediajätti suuntasi katseensa Philadelphia Flyersiin ja seuran ykköspelaajaan Claude Girouxiin.

– Kun olen katsonut Kotkaniemen pelaamista keskellä, näin välähdyksiä kavereista kuten Barkovista ja Kopitarista. En usko Kotkaniemen olevan yhtä taitava puolustaja kuten nämä kaksi, ei ainakaan toistaiseksi, enkä tiedä kehittyykö Kotkaniemi siihen suuntaan, ESPN:n toimittaja Chris Peters kirjoittaa.

– Siksi luulen hänen kallistuvan samanlaiseksi kuin Claude Giroux. Kotkaniemi pelaa fyysisesti, metsästää kiekkoa todella hyvin ja omaa kyvyn käynnistää nopeita hyökkäyksiä. Hänessä on potentiaalia kahden suunnan hyökkääjäksi.

ESPN nostaa myös muita pelaajia vertailuun. Kotkaniemi tehtaili viime kaudella Liigassa 0,51 pistettä ottelua kohden, joka on lähellä Jesse Puljujärven ja Tuomo Ruudun tuloksia, kun he olivat 18-vuotiaita.

 

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!