Pittsburgh Penguinsin tähtipuolustaja Kris Letang innostui viimeöisessä ottelussa nyrkkihippasille Washington Capitalsin hyökkääjä T.J. Oshien kanssa.

Harvemmin tappeluissa esiintyvä parivaljakko kävi toistensa kimppuun ”Pens”-hyökkääjä Jake Guentzelin tekemän 3-1-maalin jälkeen.

Varsin lyhyen, mutta napakan iskujen vaihdon jälkeen kaksikko ohjattiin suihkuun viilenemään. Ottelua oli tuolloin jäljellä enää 57 sekuntia.

Jäähyminuuttien lisäksi Letang saalisti myös syöttöpisteen Guentzelin iskemään osumaan. Kyseinen tehopiste jää samalla myös historiankirjoihin, sillä se oli 31-vuotiaan Letangin uran 58. syöttöpiste NHL:n pudotuspeleissä. Tämä on Pittsburghin uusi seuraennätys.

Aiempaa ennätystä piti hallussaan legendaarinen puolustaja Larry Murphy, joka pelasi Penguins-paidassa yhteensä 74 pudotuspeliottelua tehoin 15+57=72. Huikeat 21 kautta kestäneellä NHL-urallaan Murphy takoi komeat 215 pudotuspeliottelua, joissa hän summasi tehot 37+115=152.

Kolmantena listalla on peliuransa kolme vuotta sitten päättänyt venäläispuolustaja Sergei Gonchar (37). Neljänneltä paikalta löytyy NHL:n kautta aikain toiseksi tehokkain puolustaja Paul Coffey (22).

Koko NHL-uransa Pittsburghissa viettänyt Letang on pelannut yhteensä 126 playoff-ottelua, joissa hän on kasannut 78 tehopistettä.