Eteläkorealainen jääkiekko mittauttaa kansainvälistä tasoaan kunnolla, kun maa isännöi olympiajääkiekkoa helmikuussa Pyeongchangissa. Etelä-Korea pelaa ensi kertaa arvoturnauksesssa maailman suuria jääkiekkomaita vastaan.

Etelä-Korean menestyksen kannalta on onnikin, ettei NHL päästä pelaajiaan olympialaisiin. Jos NHL olisi ollut mukana, olisi korealaisjoukkue voinut saada alkusarjassa Kanadalta, Tshekiltä ja Sveitsiltä rajusti turpaansa.

[readmore from=”uutiset”]

Olympialaisissa Etelä-Korealle on kentällinen pohjoisamerikkalaisia kahden passin pelaajia. Heistä puolustaja Alex Plante on pelannut 10 NHL-ottelua Edmonton Oilersissa 2010-12. Plante sai ennen olympialaisia oikeuden edustaa Etelä-Koreaa pelattuaan maassa kolmen kauden ajan.

Tunnetuin NHL-nimi Etelä-Korean olympiajoukkueessa on päävalmentaja Jim Paek. Hän pelasi NH:ssä 217 runkosarjaottelua ja 27 pudotuspeliottelua 1990-95. Seuroina olivat Pittsburgh Penguins, Los Angeles Kings ja Ottawa Senators. Valmennushommissa Paek on toiminut AHL:ssä.

Paek, 50, on syntynyt Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Hän on sekä Kanadan että Etelä-Korean kansalainen.

Pyeongchangissa Paekin tavoitteena on pelastaa Etelä-Korea täydelliseltä häpeältä. Korealaiset eivät halua nähdä, että Etelä-Korea saa rujosti selkään.