Brian Gionta teki ratkaisun, jollaista ei ole nähty keneltäkään muulta: hän valitsi NHL:n sijaan olympialaiset.

Mikäli tammikuussa 39 vuotta täyttävä yhdysvaltalaiskonkari pysyy kunnossa, tullaan hänet näkemään käytännössä ottaen satavarmasti edustamassa maataan Pyongchangin olympiaturnauksessa.

Gionta nimittäin päätti antaa kaikkensa olympialaisille viimeistään siinä vaiheessa, kun hän ei saanut Buffalo Sabresilta jatkosopimustarjouksia.

Ja kyse ei ole suinkaan siitä, etteikö ottajia olisi löytynyt – edelliset seitsemän kautta NHL:ssä kapteenina toiminut Gionta teki viime kaudella runkosarjaan tehot 15+20=35 ja olisi siis edelleen kovaa valuuttaa maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

Kokeneen yhdysvaltalaisen kohdalla voidaankin puhua selkeästä NHL-vahvistuksesta, vaikka hän ei pelaakaan tällä hetkellä missään.

– Eihän se ollut missään nimessä helppo päätös, mutta tiesin sydämessäni sen olevan oikea päätös, Gionta avaa ABC Newsille.

– Olet päätöksesi kanssa täydessä rauhassa, kun olet saanut tehdä sen itse. Tähän mennessä se päätös on myös toiminut.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Gionta onkin nauttinut suunnattomasti siitä, että hän saa viettää paljon aiempaa enemmän aikaa perheensä kanssa Buffalossa. Siinä ohella hän käy Sabresin harjoituskeskuksessa treenaamassa itsenäisesti ja ajoittain hän luistelee AHL-seura Rochester Americansin mukana harjoituksissa.

Vaan, mitä tapahtuu siinä vaiheessa, kun helmikuussa pelattava olympiaturnaus on ohitse? Ainakaan toistaiseksi Gionta ei ole sulkenut ovia NHL:ään.

– Olen avoin kaikelle. Olen edelleen mukana pelissä – toinen jalka sisällä, toinen jalka ulkona – ja nautin edelleen pelaamisesta. Siinä samalla tutkailen tulevaisuutta.